3VOOR12/Utrecht opent het nieuwe Clubjaar

Een tipje van de sluier van de septembereditie

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

De eerste editie van 3VOOR12/Utrecht na de zomerstop wordt direct een spetterende! Niemand minder dan COPPERSKY, Minus The Tiger, GEM, Über-Ich en Snowstar Records DJ's maken hun opwachting.

Een tipje van de sluier van de septembereditie

De eerste editie van 3VOOR12/Utrecht na de zomerstop wordt direct een spetterende! Niemand minder dan COPPERSKY, Minus The Tiger, GEM, Über-Ich en Snowstar Records DJ's maken hun opwachting.

COPPERSKY
Dat Utrecht barstensvol zit met muzikaal talent wisten wij natuurlijk allang. COPPERSKY maakt het soort rock die zich het best laat beschrijven als een mix van Kings of Leon en Vampire Weekend. 3FM bombardeerde deze Utrechters onlangs nog tot Serious Talent. Volkomen terecht naar ons idee.

Minus The Tiger
De eerste single Follow Me Down van Minus The Tiger leverde gelijk een uitnodiging voor de Club en een plek in het voorprogramma van The Jezabels op (zaterdag 17 september in EKKO). Momenteel wordt er onder leiding van producer Maarten Besseling hard gewerkt aan het debuutalbum dat eind dit jaar moet verschijnen. Onlangs voegde singer-songwriter Arthur Adam zich bij de dromerige popformatie die verder bestaat uit broer en zus Anne en Jesse Broekman.

GEM (solo)
Ruim 3,5 jaar hebben we moeten wachten op nieuw werk van GEM. Eindelijk kwam dan begin deze maand het langverwachte vierde album Hunters Go Hungry uit. Binnenkort presenteren de heren van GEM de plaat in de EKKO, maar niet voordat Maurits Westerik himself een akoestische sneak peek heeft gegeven tijdens Club 3VOOR12/Utrecht.

Über-Ich
Dit trio, dat elkaar kent van het Amsterdams conservatorium, bestaat uit Donata Kramarz, Chris Kok en Marnix Dorrestein en presenteert op 30 september hun EP in Winston Kingdom in Amsterdam. Een dag eerder is Über-Ich te gast bij Club 3VOOR12/Utrecht. De band roept herinneringen op aan het vroege werk van Pink Floyd met achter de microfoon een Nina Hagen-achtige verschijning die onverwacht prettig in het gehoor ligt.

Snowstar Records DJ's
Het Utrechtse indie-label Snowstar Records heeft een imposante lijst aan Utrechtse acts aan zich weten te binden. Onder andere  I Am Oak, Kensington en The Secret Love Parade brachten werk uit onder de vlag van Snowstar. Labelbaas Cedric, die naar eigen zeggen niet kan dj'en komt de Club afsluiten met zijn favoriete plaatjes.

Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht, donderdag 29 september, 21 uur @ dB's, Utrecht.