Weekagenda week 41 Weekagenda week 41

Midnight Ghost Train, Klub Radar, NEON, awkard i, Pete and the Pirates en Meet Me, Cassius

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 41

Midnight Ghost Train, Klub Radar, NEON, awkard i, Pete and the Pirates en Meet Me, Cassius

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het is woensdag en dus is het tijd voor onze muzikale tips. Ook deze week is het weer een mooi rijtje variërend van garage-blues tot singer-songwriter en van electro tot britpop. Klik en check!

Midnight Ghost Train, Klub Radar, NEON, awkard i, Pete and the Pirates en Meet Me, Cassius

Het is woensdag en dus is het tijd voor onze muzikale tips. Ook deze week is het weer een mooi rijtje variërend van garage-blues tot singer-songwriter en van electro tot britpop. Er zit vast iets van je gading tussen!


Wie: Midnight Ghost Train, Holy Soul en Crowds
Wat: garage-blues
Wanneer: donderdag 13 oktober 2011
Waar: dB’s
Schade: € 6

Waarom: Voor een schamele zes euro ben je donderdag in dB’s weer een avond lang onder de pannen. Midnight Ghost Train is spooky garage-blues van een nog ongetekende band uit het Midden Westen van de VS. DB’s somt een mooi rijtje invloeden op: van Black Sabbath, Clutch, Kyuss, Glenn Schwartz, Robert Johnson tot Muddy Waters en van Blind Willie Johnson, Spacefaze, Johnny Cash, Nick Cave And The Bad Seeds, Tom Waits, Pink Floyd, The Beatles tot Black Rebel Motorcycle Club. Zit hier iets van je gading tussen? Uitchecken dan deze band! In het voorprogramma staan het Australische The Holy Soul (woestijnrock) en het uit Utrecht afkomstige Crowds (ambient garage).


Wat: Meet Me, Cassius
Wie: Woodpigeon, Ewert and the Two Dragons, Oh, Brave Wide Eyes en Guild Of Guilt
Wanneer: vrijdag 14 oktober 2011 (zaal open 19.00 uur!)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 9,50

Waarom: Meet Me, Cassius is de naam van de avond waarop Bas Kragt internationale en nationale indiefolkbands presenteert in Tivoli's intieme Spiegelbar. De Estse band Ewert and the Two Dragons staat nummer één in de Finse lijsten en wordt de missing link tussen Mumford & Sons en Travis genoemd. Woodpigeon uit Canada laveert ergens tussen Sufjan Stevens, Grizzly Bear en Belle & Sebastian. Er staan ook singer-songwriters uit Utrecht op het programma. HU Popprijs-winnaar Guild of Guilt speelde al in EKKO en op deBeschaving en pakt nu ook een show in Tivoli mee. Verder zie je het debuut van Oh, Brave Wide Eyes; Casper Adrien en Annalou the Brave zijn adepten van Fleet Foxes en Joni Mitchell en laten dat in deze nieuwe combinatie horen.


Wat: Klub Radar
Wie: 22-Pistepirkko, Basia Bulat, True Widow en Mirel Wagner
Wanneer: zaterdag 15 oktober 2011
Waar: EKKO
Schade: € 12,50

Waarom: Klub Radar wijkt voor één keer uit van het eigen thuishonk, Tivoli de Helling, naar EKKO. De Radar-bands True Widow en Basia Bulat zorgen daar samen met het Finse 22-Pistepirkko en Mirel Wagner voor een mooi affiche. Basia Bulat en Mirel Wagner spelen in het café van EKKO.


Wat: NEON
Wie: Pretty Young Trouble, Booze'Em, McLovin'K
Wanneer: zaterdag 15 oktober 2011 (vanaf 23.00 uur)
Waar: Walden
Schade: niks!

Waarom: Utrecht is weer een nieuw feestje rijker: komende zaterdag vindt de eerste editie plaats van NEON. Zelf noemen ze het een nudisco/house/electro feest. Wie zijn wij om dat tegen te spreken? Het vuur wordt hard opgestookt door Pretty Young Trouble, het nieuwste project van Mike Mago.


Wie: awkward i en Wolfendale
Wat: folk met indieuitstapjes
Wanneer: zondag 15 oktober 2011
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom: De popjournalisten die het nieuwe awkward i-album al hebben mogen horen, zijn erg positief. NRC heeft in ieder geval vier sterren voor het album over. Zondagmiddag krijgen ook wij, gewone stervelingen, te horen waar Djurre de Haan allemaal mee bezig is geweest. Hier alvast een liedje, Everything On Wheels. De Eindhovense band Wolfendale, die in het voorprogramma speelt, presenteert zijn debuutalbum Foghorn. Let op: de zaal gaat om 15.00 uur open!


Wie: Pete and the Pirates en Rats on Rafts
Wat: Britpop nieuw en oud
Wanneer: zondag 15 oktober 2011
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12,50

Waarom: Met One Thousand Pictures hebben Pete and the Pirates weer een hele reeks pakkende liedjes aan hun oeuvre toegevoegd. Ruig wordt het nooit bij deze jongens maar wie maalt daarom als ze zulke hooks bedenken. Op Into The Great Wide Open zagen we al dat het goed was. De band binnen anderhalve maand nog een keer zien is dan ook zeker geen straf.
In het voorprogramma staat het Rotterdamse Rats on Rafts. Een band die je ook onder de noemer britpop kunt scharen maar dan de vorm die begin jaren tachtig van de vorige eeuw werd gemaakt. Postpunk noemden ze dat toen. Met een optreden in DWDD in hun achterzak, een show tijdens de Le Guess Who?-editie van Club 3VOOR12/Utrecht in het vooruitzicht en een aantal voorprogramma’s bij Pete and the Pirates kan het voor deze gasten bijna niet beter gaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht