Kort Utrechts Popnieuws – week 43 Kort Utrechts Popnieuws – week 43

Deze week nieuws over onder anderen John Coffey, Kensington, Knobsticker, Shalla, Yesterday’s Men en April.

, Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Lennart Wolfert

Kort Utrechts Popnieuws – week 43

Deze week nieuws over onder anderen John Coffey, Kensington, Knobsticker, Shalla, Yesterday’s Men en April.

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Lennart Wolfert ,

Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes en informatie - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws laten we in sneltreinvaart het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem de revue passeren, inclusief een leuke illustratie. Deze week nieuws over onder anderen John Coffey, Kensington, Knobsticker, Shalla, Yesterday’s Men en April.

Het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws vind je het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem. Inclusief een exclusieve illustratie! Deze week nieuws over onder anderen John Coffey, Kensington, Shalla, Yesterday’s Men en April. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit dan naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Schoonouders helpen John Coffey uit de brand
Waar je schoonouders al niet goed voor kunnen zijn. In juni maakten de leden van John Coffey bekend de opvolger van hun debuutalbum Vanity in Zweden op te nemen. De band heeft de bekende producer Pelle Gunnerfeldt (die eerder samenwerkte met band als The Hives en Refused) weten te strikken. Zo’n grapje kost natuurlijk de nodige centen. Daarom hebben de mannen van John Coffey een beroep gedaan op hun fans om via SellaBand bij te dragen in de kosten. Sinds dit weekend hebben ze het geld bij elkaar. De schoonouders van één van de bandleden hielpen het project over de streep. Over iets meer dan een week starten de opnames van album nummer twee.

Zomerse debuutsingle van Shalla
Shalla was één van de leukere bandjes op het laatste Wereldfeest in het Julianapark. De band maakte indruk met hun catchy popliedjes en energieke show. Na een kleine pauze - één van de bandleden bracht de zomer in Bosnië door om daar nummers te schrijven - lijkt Shalla nu helemaal klaar voor de grote doorbraak. Op de afgelopen maandag (24 oktober) verschenen debuutsingle Windmill speelt Colin Benders trompet en verzorgt de voormalige Leaf-zangeres Annemarie Brohm de achtergrondzang. De komende tijd wil Shalla veel spelen en staan de Utrechters onder meer in het voorprogramma van Waylon.Gluren bij de Buren in Amersfoort
Zondagmiddag 11 december vindt de vierde editie plaats van Gluren bij de Buren Amersfoort. Dit grootste huiskamerfestival van Nederland presenteert die middag in tientallen woonkamers van 13.00 tot 18.00 uur het beste wat Amersfoort op het gebied van de amateurskunsten te bieden heeft. Gluren bij de Buren is nog op zoek naar woonkamers en naar artiesten uit Amersfoort die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz, van kindertheater tot poëzie, van opera tot hip hop. Tijdens vorige edities hebben onder anderen Ympressy, Marten de Paepe, Dirty Tuesday, Ciao Lucifer en Goodwin Sands huiskameroptredens gedaan. Inschrijven met je woonkamer, als artiest of als gastheer/vrouw kan tot 1 november en doe je hier.

Number Nine weer actief
De Utrechtse band Number Nine is weer nieuw leven ingeblazen. De groep ontstond in het najaar van 2006 uit de as van de band Speaker. Nadat Number Nine in januari 2009 zijn eerste EP presenteerde, werd de groep in juli van dat jaar 3FM Serious Talent en speelden ze in de finale van The Next Stage. In 2010 deed de band mee aan het reizende festival de Popronde, maar daarna werd het stil. Met een nieuwe bezetting is Numer Nine inmiddels weer volop bezig. In juni en september zijn ze de Volver-studio ingedoken om de nieuwe single ‘Everyone of us’ op te nemen, die ook op de 2011-editie van ‘The Volver Sessions’ van producer Crip Theeuwes terecht zal komen. Rond de jaarwisseling begint Numer Nine met de opnames voor hun debuutalbum.

Nieuw album, nieuwe single en headline-tour voor Kensington
Het is de laatste tijd rustig rond Kensington. En dat heeft een reden: de band werkt momenteel hard aan een opvolger van zijn succesvolle debuutalbum Borders. Om de fans niet helemaal in de kou te laten staan, is er al wel een spiksplinternieuwe single: ‘We are the Young’, inclusief videoclip. In februari start Kensington met een tour die de band ook naar Utrecht brengt. Op 25 februari spelen ze in Tivoli de Helling.

Goodwin Sands stopt ermee
Afgelopen zomer hebben we de belevenissen van Goodwin Sands in het Verenigd Koninkrijk nog uitvoerig gedocumenteerd. Maar ondanks deze succesvolle tour stopt het folky viertal ermee. Na twee jaar in deze samenstelling te hebben gespeeld, worden nieuwe muzikale avonturen opgezocht. Op 24 november kun je ze voor de laatste keer live zien, tijdens een editie van Soups ’n Songs in KEEK. Maar eerder kan ook nog: dit weekend speelt Goodwin Sands tijdens de Popronde in Amersfoort in Theater de Lieve Vrouw.

Yesterday’s Men presenteert hun debuutalbum, nu echt
Eigenlijk verscheen The Awesome Grandeur Of The Cosmic Cycle, het debuutalbum van Yesterday’s Men, al in januari van dit jaar. Maar dat was alleen de digitale versie. Bijna elf maanden later is er ook een fysieke versie: een heus boekwerk met daarin onder andere gedichten, liedteksten, verhalen en verschillende illustraties van kunstenaar Joep Gerrits. Tegelijkertijd wordt ook de eerste single van de band uitgebracht, ‘High Like Me’. Bij de single is een handgetekende en geanimeerde videoclip gemaakt. Kopers van het album krijgen een gratis te downloaden westernsoundtrack ‘Men of Iron, Snakes of Steel’. Omdat de band deels Gelderse wortels heeft, wordt The Awesome Grandeur Of The Cosmic Cycle gepresenteerd in Merleyn in Nijmegen. Op 5 november kun je daar luisteren naar de theatrale, door klassiek muziek geïnspireerde pop van het viertal.

De indiegaze van April
Eerder deze week brachten we een bezoekje aan het jonge Utrechtse duo April (een verslag verschijnt eerdaags op 3VOOR12/Utrecht). Begin dit jaar verscheen hun gratis te downloaden debuut-EP April, geproduceerd door Gino Bombrini (Kytopia), Na maanden van repeteren is het nu tijd geworden om het grote publiek voor zich te winnen. De track Marching Song was te vinden op 3VOOR12's Hollandse Nieuwe 22 en in november zijn Jorn Mathijssen en Julia Hendriks twee keer live te bewonderen in dB's. Vooral het optreden tijdens het Le Guess Who?-festival op 24 november (samen met Cosmo V en Rats on Rafts) belooft een waar spektakel te worden. Eerder deze week lanceerde April de clip van Marching Song, waarvoor beelden uit de legendarische sciencefictionfilm Metropolis (1927) van Fritz Lang zijn gebruikt.

Mega Platen & CD Beurs
De najaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats op zaterdag 19 (9.00 tot 18.00 uur) en zondag 20 november (10.00 tot 17.00 uur) in de Jaarbeurs Utrecht. Op de beurs zijn miljoenen verzamelobjecten te vinden. Van antiek, vintage kleding en speelgoed tot meubelen, boeken en archeologische vondsten. Allemaal leuk en aardig, maar wij 3VOOR12/Utrechters komen natuurlijk niet naar de beurs om onze muntenverzameling compleet te maken. Nee, voor ons staat de Mega Platen & CD Beurs centraal. Volgens kenners is dit dé platenbeurs van Europa en misschien zelfs wel van de wereld: een gigantische hal gevuld met vele duizenden lp’s, cd’s, (cd-)singletjes en allerhande muziekparafernalia. De entreeprijs aan de kassa bedraagt 12 euro, vroege vogels kunnen hun kaartjes ook via de website bestellen en besparen dan 1,50 euro. Scheelt toch weer een lp… Lees, om goed beslagen ten ijs te komen, alvast onze Platenbeurs Survival Guide.

Muziek voor discotheken
Vorige week werd bekend dat de discotheek met uitsterven wordt bedreigd, dus of dit carrièretechnisch een goede stap is vragen we ons af, maar toch is Knobsticker bezig om een serie EP’s te releasen onder de naam Music For The Discotheque. Eelco en Pimba maken frisse discoklanken met live drums, synthesizers en vocoders. Tijdens de Club 3VOOR12/Utrecht van juli kregen we al een voorproefje. De eerste EP uit de reeks - die niet heel verrassend ‘Music For The Discotheque – Vol. 1’ heet - is vorige week gepresenteerd tijdens het Amsterdam Dance Event. Check de clip:

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht