Kids With Guns: elektropop uit een sloopflat Kids With Guns: elektropop uit een sloopflat

“We willen gewoon een hele goeie live-act worden”

, Tekst: Linda van Houwelingen / Foto's: Rosanne van de Leemkolk

Kids With Guns: elektropop uit een sloopflat

“We willen gewoon een hele goeie live-act worden”

Tekst: Linda van Houwelingen / Foto's: Rosanne van de Leemkolk ,

Kids With Guns werd bekend door hun debuutoptreden voor 4000 man in Athene, niet de minste plek om een eerste show te spelen. Toch is het elektropop duo niet te beroerd om 27 oktober Club 3VOOR12/Utrecht aan te doen: “Het wordt hartstikke te gek en we gaan ons stinkende best doen om onze nieuwe tracks te laten horen!”

“We willen gewoon een hele goeie live-act worden”

Kids With Guns zijn Rik Voorberg (21) en Niek Eilander (22). De verder volstrekt ongevaarlijke jongens wonen vier hoog in Kanaleneiland en kennen elkaar nog van de middelbare school waar ze hun passie voor muziek al deelden. De twee verloren elkaar uit het oog, tot Niek via via hoorde dat Rik een woning zocht in Utrecht. Samen betrokken ze de grauwe sloopflat en besloten begin 2011 weer muziek te gaan maken. Het werd elektropop om op te dansen: muziek die bij vlagen doet denken aan Soulwax, Does It Offend You, Yeah? en Crystal Castles.

Alles verliep voorspoedig, tot afgelopen voorjaar werd ingebroken. Laptops werden gejat, en met de laptops ook al hun materiaal. “We moesten blanco starten en hadden hierdoor de ruimte om andere dingen te gaan doen”, vertelt Rik. “Echt alles was weg. Maar alles wat erna gemaakt is, is wel veel beter”, voegt Niek eraan toe. Het stuiterende nummer Paper Tigers staat inmiddels online en een eerste EP is onderweg: “Alle liedjes zijn geselecteerd, maar we hebben materiaal voor wel vier EP’s. Hij komt als het goed is op 1 december uit. De muziek is dynamischer dan Paper Tigers, maar het geheel blijft erg ‘in your face’ met grote elektronische breaks. We nemen de ruimte om niet alleen synths te gebruiken en hebben ook een demo gemaakt waarop liedjes met bas en gitaar staan. We willen gewoon muziek maken waarop gedanst kan worden.”

Dat het nieuwe materiaal in de smaak valt, blijkt wel uit de plaats van hun debuutoptreden afgelopen juli: Schoolwave Festival in Athene. Twee weken voor het optreden hoorden de heren dat ze er mochten spelen. Snel werd nog een liedje geschreven en een setlist gemaakt. De twee mochten twintig minuten laten zien wat ze konden, wat ze op dat moment precies redden. “De bedoeling was dat we vanaf september heel veel wilden gaan spelen om heel goed te worden. Zo’n optreden is gewoon buitenproportioneel”, vertelt Niek.

27 oktober spelen Kids With Guns op Club 3VOOR12/Utrecht, niet iets waar het duo op neerkijkt na het Athene-avontuur. Niek: “De Club wordt hartstikke te gek. We gaan ons stinkende best doen om de nieuwe tracks aan Utrecht te laten horen. Ik ben er elke maand en het is dan heel tof om er zelf een keer je kunsten te vertonen. Muziek en op het podium staan zijn echt onze passie en daar gaan we voor. We willen gewoon een hele goeie live-act worden en groeien in het maken van nummers. Als we over tien jaar terugkijken op deze tijd mogen we geen spijt hebben van dingen die we hadden kunnen doen, maar niet deden.”

Te zien: Kids With Guns tijdens Club 3VOOR12/Utrecht, donderdag 27 oktober @ dB’s, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht