In de kleedkamer met Roosbeef In de kleedkamer met Roosbeef

Akoestisch mini-optreden in de kleedkamers van Tivoli

, Tekst: Berend Jan Ike / Foto’s: Herre Vermeer

In de kleedkamer met Roosbeef

Akoestisch mini-optreden in de kleedkamers van Tivoli

Tekst: Berend Jan Ike / Foto’s: Herre Vermeer ,

Afgelopen donderdag trad Roosbeef op in Tivoli Oudegracht. Voor wie zangeres Roos Rebergen graag van heel dichtbij wilde aanschouwen, schreef Tivoli een unieke prijsvraag uit, een kleedkamersessie voor een zeer select publiek. De elf gelukkige winnaars werden getrakteerd op een intiem en bijzonder optreden.

Akoestisch mini-optreden in de kleedkamers van Tivoli

De kleedkamer van een poppodium is normaal gesproken niet de meest voor de hand liggende plek voor een optreden. Hier moeten muzikanten onder het genot van een schaaltje gele M&M’s en een drankje zo veel mogelijk tot rust komen om daarna alles te kunnen geven op de plek waar het allemaal om draait: het grote podium. Zo niet Roos Rebergen en haar band Roosbeef, die het geen punt vinden om het gebruikelijke moment van bezinning voor een keertje te laten schieten voor een intiem akoestisch mini-optreden. En wij waren erbij.

Roos zelf lijkt er bij onze binnenkomst al helemaal klaar voor, de rest van de band moet zichzelf nog een beetje bij elkaar rapen. Drummer Tim van Oosten ligt languit op de bank en in een hoekje van de ruimte zit Vlaming Tijs Delbeke (Sir Yes Sir) verscholen achter een laptopscherm gevuld met songteksten van Roos. Laatstgenoemde moet vanavond eenmalig de taken van manusje-van-alles (toetsen, gitaren, effecten, backing vocals) Wannes Capelle overnemen en is zichtbaar gespannen.

Als even later ook bassist Tom Pintens en gitarist Reinier van den Haak plaats hebben genomen, is het vijftal compleet. Ze hebben nog een kwartiertje voordat het elf man tellende publiek naar binnen mag en willen nog even de setlist doorspelen. Pintens hanteert voor de gelegenheid een geleende gitaar, Van Oosten trommelt met paukenstokken (met zo’n pluizig bolletje erop) op een oude witte reiskoffer en Delbeke kan zich nu volledig concentreren op de achtergrondzang en de teksten.

Dan is het grote moment aangebroken en mogen de elf gelukkige winnaars van de prijsvraag die Tivoli op haar website had uitgeschreven naar binnen. De band begint voortvarend aan 'Twijfelaar', het gloedvolle openingsnummer van de nieuwe plaat. Het spelplezier en de chemie binnen de band zijn onmiskenbaar en het  kippenvelbruggetje in het nummer blijkt live net zo op de gemoederen de werken als op de plaat. In het publiek kijkt een zichtbaar ontroerde moeder haar prijswinnende dochter dankbaar aan.

Ook 'Iets te veel wijn' en 'Hersens' blijken in deze akoestische opzet prima overeind te blijven. De subtiele touch van de toetsen mag dan misschien ontbreken, dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de prachtige samenzang van Rebergen, Pintens en Delbeke. De fans van Roosbeef zijn na afloop zichtbaar tevreden met dit heerlijke voorafje en een enkel meisje maakt van de gelegenheid gebruik om met de zangeres op de foto te gaan.

Wat Tivoli betreft is deze kleedkamersessie de eerste van een lange reeks. Op donderdag 13 oktober staat de eerstvolgende alweer gepland. Dan mag Tjeerd Bomhof met zijn band Dazzled Kid zichzelf uit zijn comfort zone halen om een nieuwe groep gelukkige prijswinnaars op een muzikale amuse te trakteren.

Gezien: Roosbeef, donderdag 6 oktober 2011 @ De kleedkamers van Tivoli Oudegracht, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht