A Day in the Life: Let’s Go Eskimo A Day in the Life: Let’s Go Eskimo

De belevenissen van een Popronde-deelnemer

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto's en onderschriften: Let’s Go Eskimo

A Day in the Life: Let’s Go Eskimo

De belevenissen van een Popronde-deelnemer

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto's en onderschriften: Let’s Go Eskimo ,

In de serie A Day in the Life geeft 3VOOR12/Utrecht je letterlijk een kijkje in het leven van muzikaal Utrecht. Deze keer geven de jongens van Let’s Go Eskimo een inkijkje in de belevenissen van een band die meespeelt tijdens het reizende festival Popronde.

De belevenissen van een Popronde-deelnemer

Komend weekend doet het reizende popfestival Popronde Utrecht (op vrijdag) en Amersfoort (op zaterdag) aan. Tijdens de Popronde spelen op één avond circa 25 opkomende en over het algemeen nog onbekende Nederlandse bands in kroegen, muziekcafé's, theatertjes en kleine poppodia in het centrum van een stad. Gewapend met een programmaboekje kunnen de bezoekers van act naar act 'zappen' en zo op één avond meerdere bands checken. Alle concerten van de Popronde zijn ook nog eens gratis toegankelijk .

Voor de Popronde 2011 zijn 100 bands en artiesten geselecteerd, waarvan er circa twaalf uit de provincie Utrecht afkomstig zijn. Eén van die bands is Let’s Go Eskimo. In 2010 leerden we de garagepunks voor het eerst kennen: mede omdat hun demo goed werd besproken bij Utracks Radio kreeg de band een plekje op de negende Hollandse Nieuwe-compilatie van 3VOOR12. Het lopende jaar verloopt nog beter voor de band. Ze bereikten de halve finale van de Clash of the Titans en hun demo bracht het tot Demo van de Maand in Fret. In november gaan ze een nieuwe EP opnemen die in januari moet verschijnen.

Op het moment van schrijven heeft de band nog twee Popronde-shows voor de boeg in Venlo en Leiden. De band doet voor ons verslag van hun belevenissen tijdens de Popronde in Leeuwarden, waar ze op het 3VOO12 Hollandse Nieuwe-podium in Asteriks speelden.

Te zien: Let’s Go Eskimo in het voorprogramma van JEFF The Brotherhood, dinsdag 15 november @ dB’s
Popronde Utrecht met Hollandse Nieuwe-podium in ACU, vrijdag 28 oktober 2011 @ diverse Utrechtse cafés en podia

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht