Weekagenda week 48

Widowspeak, Stop Making Sense, Clash of the Titans, Punknight, Hot Sauce

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het motto van deze weekagenda is Less is More. Check die vijf tips voor komende week!

Widowspeak, Stop Making Sense, Clash of the Titans, Punknight, Hot Sauce

Waarschijnlijk - net als wij - nog nagenietend van Le Guess Who? doen de Utrechtse podia het rustig aan. Daarom hebben we deze week het overzichtelijke aantal van vijf tips. Less is more moet je maar denken.


Wie: Widowspeak en Teams
Wat: dromerige pop en elektronische ambient
Wanneer: woensdag 30 november 2011
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom: Mazzy Star bracht in de jaren negentig een paar albums uit waarop het geluid werd bepaald door het psychedelische gitaarspel van David Roback en de zwoele fluisterzang van Hope Sandoval. Na een pauze van 15 jaar verschenen vorige maand eindelijk weer eens twee nieuwe nummers van de band. Widowspeak uit het hippe Brooklyn is voor zijn geluid schatplichtig aan Mazzy Star: ze maken heerlijk loom groovende en dromerige pop die is opgebouwd rond het hese stemgeluid van Molly Hamilton. Erg mooi! In het naprogramma van Widowspeak speelt Teams, die met hun op ambient gebaseerde elektronische pop goede sier maken bij Pitchfork.
Wat: Stop Making Sense!
Wie: Space People
Wanneer: donderdag 1 december 2011 (23.00 uur)
Waar: ACU
Schade: gratis

Waarom: Stop Making Sense! is een nieuw feestje in de ACU dat tof beloofd te worden. De dame en heer die schuil gaan achter de naam Space People delen een gezamenlijke muzieksmaak die samenkomt in de Talking Heads-film (en soundtrack) waaraan deze avond zijn naam ontleent. Met namen als the Smiths, Joy Division, Happy Mondays, The Undertones, The Replacements en Echo and the Bunnyman lijkt de lijst met bands die kunnen worden op een who-is-who van de jaren tachtig. De goede luisteraar hoort echter ook nieuwe bands als Austra, Rats on Rafts, Warpaint en Suuns.


Wat: Clash of the Titans, eerste voorronde
Wie: Men of Mega, Dirty Napkinz, Laissez Faire, Groove Embassy & Simplify
Wanneer: donderdag 1 december 2011 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 3

Waarom: De naar eigen zeggen grootste en gezelligste bandwedstrijd van Utrecht barst weer los. Bij de Clash of the Titans gaan niet minder dan vijftig bands in tien voorrondes de muzikale strijd aan. In deze eerste editie schotelt de Clash je een gevarieerd muziekpalet voor met Men of Mega, Dirty Napkinz, Laissez Faire, Groove Embassy & Simplify. Van 8-bit dance, via funk naar alt. rock. En dat allemaal op één avond. Eén van deze viif bands gaat door naar de halve finale.


Wat: Punknight
Wie: Life’s Too Short For Us en Requested Alms
Wanneer: zaterdag 3 december 2011 (21.00 uur)
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: € 5

Waarom: De maandelijkse PunkNight van De Peppel heeft weer een verse lading no-nonsense punkmuziek. Uit Amersfoort kom de energieke poppunkband Life’s Too Short For Us. De tweede band Requested Alms is geïnspireerd door bands als Green Day, Blink 182, Sum 41 en Bad Religion.


Wat: Hot Sauce
Wie: Don Gio en DamnRIJT
Wanneer: zaterdag 3 december 2011 (22.00 uur)
Waar: U-Bar, Oudegracht 64
Schade: € 5

Waarom: Sinds de sluiting van de SJU moeten we het zonder funky feestjes doen. Gelukkig is daar nu Hot Sauce. In de relatieve luwte hebben ze al een paar fijne avonden neergezet en zaterdagavond gaan ze echt voluit. Dj’s Don Gio en DamnRIJT laten de allerheetste funk- en soulplaten horen. Luister deze mixtape nog even en je weet dat je bij dit feestje goed zit! Like? Check woensdagmiddag 30 november de facebookpagina van Hot Sauce nog even, dan staat er een nieuwe mixtape online.