Utrechts duo April maakt debuut op 3FM

April op de radio én in de remix

Tekst: Arnold le Fèbre ,

Het Utrechtse duo April timmert flink aan de weg. Afgelopen donderdag waren Jorn Mathijssen en Julia Hendriks te zien tijdens de speciale Le Guess Who?-editie van Club 3VOOR12/Utrecht en nu maakt het duo hun debuut op 3FM. Verder heeft de bekende techno-dj Sandrien de April-track 'Marching Song' geremixt.

April op de radio én in de remix

Het Utrechtse duo April timmert flink aan de weg. Afgelopen donderdag waren Jorn Mathijssen en Julia Hendriks te zien op de speciale Le Guess Who?-editie van Club 3VOOR12/Utrecht, waar ze met hun gestileerde show indruk wisten te maken op het publiek.

En nu maakt het duo hun debuut op Radio 3FM. Woensdagnacht tussen 01:00 en 02:30 uur is April te gast in het programma van BNN-dj Sander Hoogendoorn. Mathijssen en Hendriks zullen twee nummers van hun EP April live ten gehore brengen (‘Marching Song’ en ‘Always A Good Night’), waarna ze door Sander Hoogendoorn worden geïnterviewd.

Julia Hendriks: “Op 17 november speelden we in het voorprogramma van The Sandwitches in dB’s en daarna traden we op tijdens een HKU-feestje aan de Tractieweg. Sander Hoogendoorn was er ook en hij vond ons zo leuk dat hij ons uitnodigde om eens langs te komen in de studio. Ook tijdens Le Guess Who? kwam hij een kijkje nemen en hebben we definitieve afspraak gemaakt. Echt heel erg leuk!’’

Maar 'Marching Song' zal niet alleen op 3FM te horen zijn, ook in de clubs valt niet te ontkomen aan April. De bekende techno-dj Sandrien heeft 'Marching Song' namelijk grondig onder handen genomen. Sandrien is niet de eerste de beste; ze heeft met Imprint haar eigen clubavond in TrouwAmsterdam, draaide op Lowlands en draaide onlangs nog in de bekende en prestigieuze club Berghain in Berlijn

“We zijn via via met Sandrien in contact gekomen”, vertelt April-gitariste en -zangeres Julia Hendriks. “We vinden haar erg goed en hebben haar gewoon een mailtje gestuurd. Ze vond het een leuk idee, maar het duurde even voordat we allemaal tevreden waren – ze heeft wel dertig verschillende versies gemaakt!”

De originele versie van 'Marching Song':

 En de remix door dj Sandrien:

Marching Song - Sandrien Remix by iwentapril