Bevrijdingsfestival Utrecht 2011: veel zon, goede vibes en opnieuw veiligheid (deel I) Bevrijdingsfestival Utrecht 2011: veel zon, goede vibes en opnieuw veiligheid (deel I)

’s Middags: rustig openen op het Vrede van Utrecht podium en talentvolle Utrechtse bands

, Tekst: Mike van Dooyeweert, Marc van der Laan en Casper Sikkema / Foto’s: Armelle van Helden en Joost Slijkoort

Bevrijdingsfestival Utrecht 2011: veel zon, goede vibes en opnieuw veiligheid (deel I)

’s Middags: rustig openen op het Vrede van Utrecht podium en talentvolle Utrechtse bands

Tekst: Mike van Dooyeweert, Marc van der Laan en Casper Sikkema / Foto’s: Armelle van Helden en Joost Slijkoort ,

Bevrijdingsfestival Utrecht 2011 zit er op. Gezien het goede weer kon het eigenlijk al niet meer misgaan. 3VOOR12/Utrecht doet verslag in tekst en foto’s. Deel I: rustig openen op het Vrede van Utrecht podium en talentvolle Utrechtse bands.

’s Middags: rustig openen op het Vrede van Utrecht podium en talentvolle Utrechtse bands

Bevrijdingsfestival Utrecht 2011 zit er op. Gezien het goede weer kon het eigenlijk al niet meer misgaan. De nieuwe opzet met drie podia verspreid over het festivalterrein is een verbetering ten opzichte van vorig jaar. De nieuwe verdeling van de podia zorgde, samen met een ruimere opzet van het terrein – waardoor er ook meer bezoekers binnen konden – voor een betere spreiding van de bezoekers. Desondanks moest een behoorlijk aantal mensen toch teleurgesteld worden: iets voor 16.00 uur dingen de poorten dicht omdat toen het maximale aantal van 12.500 bezoekers op het terrein was. Een uur later gingen de poorten weer open waarbij ‘één eruit één erin’ werd toegepast. Dat voor het tweede achtereenvolgende jaar de poorten enige tijd dicht moesten was voor RTV Utrecht aanleiding om op zoek te gaan naar alternatieve locaties.

De drie podia hadden ieder een eigen muzikale signatuur en trokken zo te zien ook een eigen publiek. Op het hoofdpodium - gepresenteerd door Ide Koffeman en Diggy Dex - werd rustig begonnen met de souss-muziek van Aicha Tachinouite, waarna de rest van het programma vooral in het teken stond van de jonge, hippe bands Kensington en Only Seven Left. Grote naam Aloe Blacc speelde in de tweede helft van de middag en het avondprogramma was hard knallen met Goose, The Opposites en The Partysquad en afsluiter Go Back to the Zoo.

Het begin op het Vrede van Utrecht podium was rustig en relaxed met optredens van Eefje, Nicole Bus en Jelte Tuinstra. Het tweede deel stond tot het einde vooral in het teken van verschillende vormen van dansbare muziek met optredens van onder meer Skip &Die, Palmbomen, de DJ's 030303 en Nobody Beats The Drum.

Talentvolle bands, grotendeels uit de provincie Utrecht, stonden op - hoe kan het ook anders - het Sena Talent podium. Naast 3VOOR12/Utrecht award-winnaar Novack stond onder andere ook A Polaroid View op dit podium, dat in maart nog de Clash of the Titans won. Een beetje trots zijn we op het feit dat we dit podium mochten presenteren maar nog meer dat zes van de acht bands in het verleden op de Club of een ander 3VOOR12/Utrecht-evenement hebben gespeeld. Tussen de optredens door draaiden de DJ’s van het Vinyl Collectief fijne plaatjes.

De vibe was goed, nu alleen nog een verantwoorde manier om daar nog meer mensen van te laten genieten. In twee delen blikken we terug op Bevrijdingsfestival Utrecht 2011. Hieronder deel I: rustig openen op het Vrede van Utrecht podium en talentvolle Utrechtse bands. 
In deel II: hard knallen met Goose, The Opposites & The Partysquad en Go Back to the Zoo.

Gezien: Bevrijdingsfestival Utrecht met o.a. Eefje, A Polaroid View, Novack, Kensington, Only Seven Left, Aloe Blacc, Goose, The Opposites & The Partysquad en Go Back to the Zoo, donderdag 5 mei 2011 @ Park Transwijk

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht