3VOOR12/Utrecht Selecteert ... Jesus and the Christians 3VOOR12/Utrecht Selecteert ... Jesus and the Christians

Wij, ketters van het eerste uur, geloven in Pim van de Werken

, Tekst: Mike van Dooyeweert

3VOOR12/Utrecht Selecteert ... Jesus and the Christians

Wij, ketters van het eerste uur, geloven in Pim van de Werken

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Elke maand selecteert 3VOOR12/Utrecht een talentvolle band of artiest uit de provincie Utrecht. Deze maand geloven wij, ketters van het eerste uur, met hart en ziel in Jesus and the Christians.

Wij, ketters van het eerste uur, geloven in Pim van de Werken

Elke maand selecteert 3VOOR12/Utrecht een talentvolle band of artiest uit de provincie Utrecht. In die maand laten wij je met de geselecteerde kennismaken door middel van een interview, een fotoverslag en een video-item. Op deze manier maken we je zo nieuwsgierig dat je aan het eind van de maand de 3VOOR12/Utrecht Selecteert zelf komt aanschouwen in dB’s tijdens Club 3VOOR12/Utrecht.

De maand mei staat in het teken van Jesus and the Christians. Drijvende kracht achter dit project is Pim van de Werken, die bepaald geen onbekende is binnen de Utrechtse muziekscene. Ken je hem niet als gitarist van Silence Is Sexy, dan heb je ‘m wel op het podium zien staan met Eins, Zwei Orchestra. Nu is daar het nieuwe (politieke) noise-pop project Jesus and the Christians.

Onder het motto Remixing Water Into Wine, tevens de naam van het album van Jesus and the Christians, heeft Van de Werken liedjes van diverse Nederlandse indiebands geremixt. Te horen zijn remixes van onder andere Blaudzun, Ponoka, Eins, Zwei Orchestra en Silence Is Sexy.

Maar een wederopstanding is op handen! Ditmaal keert hij terug met eigen nummers die een sterk politieke lading hebben. ‘Expect something so political it will make Rage Against The Machine sound like a rightwing lobby group’, aldus van de Werken zelf op de Facebook-pagina. Diezelfde pagina belooft ons nummers als '9/11 Is Overrated', 'Fuck The Goddamn Fear'  en 'Copyright Kills Kids In Africa'. Wij zijn meteen benieuwd of hij ook al complottheorieën over de dood van Bin Laden in een nummer heeft verwerkt.

Hou de 3VOOR12/Utrecht-site deze maand in de gaten voor een nadere kennismaking met dit talent.

Te zien: Jesus and the Christians tijdens Club 3VOOR12/Utrecht, donderdag 26 mei @ dB’s, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht