Nachtmahr luistert de maartse editie van Cyberia op

Oostenrijkse industrial techno valt goed bij de bezoekers van het dark undergroundfeest

Tekst: Joost Schreurs / Foto's: Tim van Veen ,

Utrecht heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van de gothic- en dark underground-lifestyle. Het Summer Darkness-festival is een fenomeen en vrijwel iedere maand zijn er de roemruchte Cyberia-feesten. Deze maand wordt de muzikale omlijsting verzorgd door het Oostenrijkse Nachtmahr.

Oostenrijkse industrial techno valt goed bij de bezoekers van het dark undergroundfeest

Als 3VOOR12/Utrecht rond 11 uur bij Tivoli de Helling arriveert, staat er al een flinke rij voor de kassa. Tijdens het wachten blijkt al snel dat de bezoekers van Cyberia overal vandaan komen, tot België aan toe. Voor de ingang is het een gezellige boel van bekenden die elkaar begroeten, bijkletsen en de nieuwste outfits bewonderen. De gothic, dark undergroundscene is duidelijk erg hecht. Eenmaal binnen valt op dat de stemming er direct goed in zit. Er wordt vanaf het eerste moment flink gedanst. De nadruk ligt deze avond meer op beukende electronica, techno en industrial in plaats van dark eighties en new wave. De ‘special guest’ van deze avond, Nachtmahr, heeft hier ongetwijfeld iets mee te maken.

Om 1 uur, als de dansvloer inmiddels goed gevuld is, betreedt de Oostenrijkse industrial techno-dj het podium en kunnen bij het publiek alle remmen los.

Gezien: Cyberia met Nachtmahr, vrijdag 25 maart 2011 @ Tivoli de Helling