3VOOR12/Utrecht Selecteert… Roy Santiago

Melodieuze popliedjes met vol bandgeluid

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Elke maand selecteert 3VOOR12/Utrecht een talentvolle band of artiest uit de provincie Utrecht. Deze maand is de eer aan Roy Santiago.

Melodieuze popliedjes met vol bandgeluid

Elke maand selecteert 3VOOR12/Utrecht een talentvolle band of artiest uit de provincie Utrecht. In die maand laten wij je met de geselecteerde kennismaken, door middel van een interview, een fotoverslag en een video-item. Nieuwsgierig geworden? Aan het eind van de maand kun je de 3VOOR12/Utrecht Selecteert zelf aanschouwen in dB’s tijdens Club 3VOOR12/Utrecht.

Deze maand is de eer aan Roy Santiago. Deze Brabantse singer-songwriter, die sinds 1999 als solo-artiest aan de weg timmert, heeft zulke sterke banden met Utrecht dat hij met recht onze aandacht verdient. Zo onderhoudt hij warme vriendschappen met Utrechters Pien Feith, in wiens band hij zat, en St. Paul, zijn lievelings-dj, voor wiens popquiz hij de barre tocht vanuit Nijmegen trotseert. Bovendien is zijn huidige band Utrechts. Altijd blij om talent te zien komen, heet 3VOOR12/Utrecht Roy Santiago van harte welkom.

Extra reden om hem juist nu in de schijnwerpers te zetten, is zijn nieuwe album The Great Pretender. Een album dat een nieuwe, opgewektere richting markeert. The Great Pretender werd opgenomen in Jezus, de Antwerpse studio van Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, ex-Metal Molly) en verschijnt enkele dagen voor zijn Cluboptreden, op 28 maart, bij Munich Records (Benelux). Internationaal georiënteerd als Santiago is, wordt hetzelfde album in mei uitgebracht op het Engelse Jesus Factory Records.

Hou de 3VOOR12/Utrecht-site in de gaten voor een nadere kennismaking met dit talent!

Te zien: Roy Santiago tijdens Club 3VOOR12/Utrecht, donderdag 31 maart @ dB’s