Weekagenda week 26 Weekagenda week 26

Dwarves, Club 3VOOR12/Utrecht, Congotronics vs. Rockers, De Kift, Mood Elevator

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 26

Dwarves, Club 3VOOR12/Utrecht, Congotronics vs. Rockers, De Kift, Mood Elevator

Tekst: Marc van der Laan ,

In de afgelopen weken heb je al nieuws kunnen lezen over Source Festival, Geinbeat en A Lazy Sunday Afternoon. Allemaal evenementen die dit weekend plaats vinden. Daarom beperken we ons in deze weekagenda tot een selectie van de andere toffe dingen die deze week op de agenda staan.

Dwarves, Club 3VOOR12/Utrecht, Congotronics vs. Rockers, De Kift, Mood Elevator

In de afgelopen weken heb je al nieuws kunnen lezen over de volgende festivals en evenementen die dit weekend plaatsvinden: Source Festival (2 en 3 juli), Geinbeat (1 en 2 juli) en A Lazy Sunday Afternoon (3 juli). Daarom beperken we ons hier tot een selectie van de andere toffe dingen die deze week op de agenda staan.


Wanneer: woensdag 29 juni 2011
Wat: punk rock
Waar: dB’s
Wie: Dwarves en Stilettos
Schade: € 10,-

Waarom: Op de eigen site zegt dB’s het zo: “Niets over zeggen, de onwetenden onwetend laten ... is beter zo.” Daar laten we het dan ook maar bij. O ja, dat de Stilettos de vetste garage punk & roll band van Utrecht zijn vertellen we dan ook maar niet.


Wanneer: donderdag 30 juni 2011
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht extra large
Waar: dB’s
Wie: Hunting The Robot, Ear To The Ground, Knobsticker, No Ninja Am I, Bart van der Lee, Shake It Like A Caveman en DJ’s Norbert & Atze
Schade: gratis

Waarom: Hier vind je de aankondiging en hieronder de teaser.


Wanneer: donderdag 30 juni 2011
Wat: Le Guess Who? Festival, Rasa en Tivoli presenteren Congotronics vs. Rockers
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Konono N°1, Deerhoof, Juana Molina, Kasai Allstars, Wildbirds & Peacedrums and Skeletons
Schade: € 25,-

Waarom: Congotronics is bezwerende, funky muziek uit Kinshasa, Congo. De nummers zijn herkenbaar aan hun overstuurde, met houtje-touwtje-apparatuur versterkte duimpiano’s, op hol geslagen percussie en vraag-en-antwoord-chants. Vanavond gaat een aantal internationale avantgarde indierockers live de dialoog aan met de Congolese bands Kasai Allstars en Konono No1, exponenten van deze wonderlijke muziek. De bands die het experiment niet schuwen zijn de Amerikaanse artpunkband Deerhoof, de Argentijnse singer/songwriter Juana Molina, de Zweedse experimentele percussiepoppers Wildbirds & Peacedrums en Skeletons, de afrobeat-meets-free-jazz-band uit New York.


Wanneer: zaterdag 2 juli 2011
Wat: Theater Terras: De Kift speelt Brik (21.00 uur)
Waar: dak van parkeergarage De Flint
Wie: De Kift
Schade: toegang is gratis, maar uw financiële steun is erg welkom

Waarom: Theater Terras is een Amersfoorts initiatief dat bijzondere voorstellingen brengt op verrassende locaties zoals een tuin, een bos of een leegstaande fabriek. De voorstellingen zijn voornamelijk theater maar shows van De Kift kunnen daar ook prima voor doorgaan. Op de eerste Theater Terras van dit seizoen brengt De Kift hun meest recente show ‘Brik’ op het dak van de parkeergarage De Flint. Zowel vanwege de band als de locatie niet te missen!


Wanneer: zaterdag 2 juli 2011
Wat: Mood Elevator (vanaf 23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Wie: James Ruskin, Mirella Kroes, Pitto en Moraalridder
Schade: € 12,-

Waarom: De eerste dag van Source Festival eindigt om 23.00 uur, de tweede begint om 13.00 uur. Wie dat gat te lang vindt kan naar de Source Festival afterparty in Tivoli de Helling. Daar heeft Mood Elevator namelijk niemand minder dan de Londense technogigant James Ruskin achter de draaitafels staan. Verder op de agenda staan Mirella Kroes en de vaste Mood Elevators-dj’s Pitto en Moraalridder. Zoals ze zelf zeggen: “Na Source festival hoeft dus niemand naar huis.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht