Ear to the Ground presenteert tweede EP in De Helling Ear to the Ground presenteert tweede EP in De Helling

Utrechtse band klaar voor volgende stap

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto’s: Edward Bos

Ear to the Ground presenteert tweede EP in De Helling

Utrechtse band klaar voor volgende stap

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto’s: Edward Bos ,

Wat ooit begon als soloproject van zanger en liedjesschrijver Frank Hurkmans-Matulessy, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band: Ear to the Ground. Vorig week presenteerde de formatie in Tivoli De Helling de tweede EP Atlas en liet de band horen niet voor niets uitgeroepen te zijn tot de 3VOOR12/Utrecht Selecteert van deze maand!

Utrechtse band klaar voor volgende stap

De Utrechtse indierockband Ear to the Ground begon in 2009 als soloproject van singer-songwriter Frank Hurkmans-Matulessy. Zijn debuut-EP Movement werd goed ontvangen en Hurkmans startte een geslaagde mini-tournee door Nederland. In de zomer van 2010 besloot Hurkmans om zijn eenmansproject een voller geluid te geven en niet langer in zijn eentje muziek te maken. Samen met onder anderen Koen Olsman (ex-drummer van Gram) en Friso Schmid (toetsen) veranderde Ear to the Ground in een bevlogen rockband, met invloeden uit zowel folkmuziek als melodieuze indierock.

In Tivoli De Helling presenteerde Ear to the Ground zijn tweede EP Atlas, gevuld met fijne, gelaagde indiepop (mooi meegenomen: bezoekers kregen de ep gratis mee naar huis). Op het programma stonden verder optredens van Rachèl Louise (de 3VOOR12/Utrecht Selecteert van april en de winnaar van De Utrecht Popprijs 2011) en de band van acteur en regisseur Jon Karthaus. Als je er niet bij was, gelukkig hebben we de foto’s nog!

O, een tweede kans om Ear to the Ground live te bewonderen krijg je op donderdag 30 juni, tijdens de laatste Club 3VOOR12/Utrecht van dit seizoen. En deze sloteditie wordt een klapper: twee podia, zes veelbelovende acts, onder wie niet alleen Ear to the Ground, maar ook Hunting the Robot, Knobsticker, No Ninja Am I, Bart van der Lee en Shake It Like A Caveman.

Gezien: Ear to the Ground EP-release Atlas & Rachèl Louise en Jon Karthaus, zaterdag 11 juni 2011 @ Tivoli de Helling, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht