Bekendmaking line-up Into The Woods 2011 Bekendmaking line-up Into The Woods 2011

Drie podia vol met internationaal en lokaal elektronisch talent

, Tekst: Renate van Roosmalen

Bekendmaking line-up Into The Woods 2011

Drie podia vol met internationaal en lokaal elektronisch talent

Tekst: Renate van Roosmalen ,

Zaterdag 10 september vindt de tweede editie van Amersfoorts enige grote technofestival Into The Woods plaats. Dankzij het succes van vorig jaar, is het festival gegroeid. In plaats van twee zijn er nu drie podia, waarop een veelheid aan klinkende elektronicanamen uiteenlopende sets zal gaan neerzetten. Aan 3VOOR12/Utrecht de eer om als eerste de volledige line-up bekend te maken.

Drie podia vol met internationaal en lokaal elektronisch talent

Elektronica in het bos: tijdens de eerste editie van Into The Woods, op 11 september 2010, bleek het een gouden combinatie. Het openluchttheater Amersfoort vormde het dankbare toneel en de inspiratiebron van het festival. Het succes van vorig jaar, maakt dat de organisatie dit jaar nog wat groter kan uitpakken.

Zo hebben de bezoekers van de tweede editie, op zaterdag 10 september, de keuze uit niet twee maar drie podia. Eén in het theater, Takke Stage, en twee in het bos, Beukebos en 033 Stekplek. Met dat laatste podium wordt – net als vorig jaar – extra aandacht geschonken aan lokaal talent, waaronder Pompidou. Een aantal lokale acts zijn inmiddels doorgestoten naar het hoofdpodium Takke Stage: het Amersfoortse Cardboard Motel (voormalig Loops), die dit jaar met band optreden, en de sinds het winnen van de Grote Prijs bijzonder succesvolle Utrechtse Pitto. Een andere populaire Utrechtse dj op het festival is Invite, die zijn technobeats vanaf het Beukebos zal knallen.

Net als vorig jaar, is er in de line-up van Into The Woods plaats voor techno in de brede zin van het woord. Volgens een van de organisatoren, Paul Niezen, is de programmering dit jaar minder ‘veilig’ dan vorig jaar. Speelde ze het bij de eerste editie nog enigszins op safe met ‘het ene oor in, het andere oor uit’-techno, dit jaar hebben ze ook experimentelere acts geboekt. Zo laat de Chileen Ricardo Tobar zweverige, haast abstracte Border Community-klanken door het Amersfoortse bos waaieren en trakteert de Amsterdammer Palmbomen het publiek op zijn eigenzinnige analoge disco. Ook bijzonder is dat de beroemde club-dj Erick E tijdens het festival onder zijn eigen naam (Erick Eerdhuizen) een underground houseset zal draaien.

Hoewel er nu een overtuigende rij namen staat, was de programmering rond krijgen niet altijd gemakkelijk, aldus Niezen. Door hier en daar een onvoorziene afzegging, moest de organisatie alles op alles zetten om de kwaliteit van de line-up te garanderen. Dat is volgens Niezen goed gelukt. Zo hebben ze op het laatste moment de Duitse Gabriel Ananda weten te strikken. Ook Flavio Diaz, Legowelt en het hippe Applecal behoren tot de publiekstrekkers.

De volledige line-up:

Takke Stage
Stan B
10 dens
Applescal
Lenny May
Ricardo Tobar
Cardboard Motel
Melon
Palmbomen
Legowelt
Pitto

Beukebos
Trish Former Friends
Bas Amro
Unders
Erick Eerdhuizen
Gabriel Ananda
Flavio Diaz
Invite

033 Stekplek
Ferdinand & Anno Nym
Barre tijden collectief: Elias, KERK!, Lisiduna Madhouse Brothers
Pompidou
Hauk n Baum
Rudeness
Blue Carme & Styre


Te zien: Into The Woods, met o.a. Gabriel Ananda, Legowelt, Cardboard Motel, Pitto, Flavio Diaz, Palmbomen, Applescal, Invite en Pompidou, zaterdag 10 september 2011 @ Openluchttheater, Amersfoort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht