3VOOR12/Utrecht Selecteert Ear to the Ground 3VOOR12/Utrecht Selecteert Ear to the Ground

Gelaagde nieuwe liedjes van indie-folkband

, Tekst: Niels Spinhoven / Foto: Armelle van Helden

3VOOR12/Utrecht Selecteert Ear to the Ground

Gelaagde nieuwe liedjes van indie-folkband

Tekst: Niels Spinhoven / Foto: Armelle van Helden ,

Elke maand selecteert 3VOOR12/Utrecht een talentvolle band of artiest uit de provincie Utrecht. Deze maand staat de band Ear to the Ground in het middelpunt van onze belangstelling.

Gelaagde nieuwe liedjes van indie-folkband

Het beeld van de indiaan die zijn oor aan de grond te luister legt om een kudde buffels te traceren komt uit Californië. Uit Hollywood, om precies te zijn. Het blijkt geheel ontsproten aan het brein van een cineast en het is dus behalve in letterlijke ook in figuurlijke zin een indianenverhaal. Je oor aan de grond houden is namelijk een bijzonder ineffectieve jachtmethode, die praktisch niet toepasbaar voor het opsporen van avondeten. En evenmin voor het ontdekken van nieuwe muziek.

3VOOR12/Utrecht helpt je bij dat laatste een handje. Elke maand selecteren we een talentvolle band of artiest uit de provincie Utrecht. In die maand laten wij je met de geselecteerde kennismaken door middel van een interview, een fotoverslag en een video-item. Aan het eind van de maand speelt de artiest of band in dB’s tijdens Club 3VOOR12/Utrecht en kun je zelf komen oordelen.

Voor de maand juni selecteert 3VOOR12/Utrecht de band Ear to the Ground. Wat oorspronkelijk startte als soloproject van zanger en liedjesschrijver Frank Hurkmans-Matulessy, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band die gelaagde indiefolk maakt. Op de website van Ear to the Ground kun je vast een eerste indruk opdoen van het nieuwe werk. Elf juni presenteert de band de EP Atlas in De Helling.

Te zien: presentatie EP Atlas van Ear to the Ground met support Rachèl Louise, zaterdag 11 juni 2011 @ Tivoli De Helling, Utrecht.

Te zien: Ear to the Ground tijdens Club 3VOOR12/Utrecht, donderdag 30 juni 2011 @ dB’s, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht