3VOOR12/Utrecht presenteert de juni-editie van de Club 3VOOR12/Utrecht presenteert de juni-editie van de Club

Laatste Club voor zomer biedt buitenpodium, zes live-acts en twee smaakmakende DJ’s

, Tekst: Anouk van der Vorst

3VOOR12/Utrecht presenteert de juni-editie van de Club

Laatste Club voor zomer biedt buitenpodium, zes live-acts en twee smaakmakende DJ’s

Tekst: Anouk van der Vorst ,

Club 3VOOR12/Utrecht gaat met zomerstop. Dat betekent dat op donderdag 30 juni de laatste editie van dit seizoen plaats vindt. Geloof ons, deze hekkensluiter wil je niet missen! Op maar liefst twee podia maken zes veelbelovende acts hun opwachting. Jullie komen toch ook? Vanaf 21.00 uur in dB’s!

Laatste Club voor zomer biedt buitenpodium, zes live-acts en twee smaakmakende DJ’s

We pakken uit, deze laatste editie van Club 3VOOR12/Utrecht. We noemen: een buitenpodium, zes – ja echt, zes! – live acts en als klap op de vuurpijl twee smaakmakende DJ’s. De Club van juni is daarmee een volwaardige afsluiter van seizoen 2010/2011 te noemen. In september zijn we terug, maar niet voordat we hebben genoten van – in willekeurige volgorde: Hunting The Robot, Ear To The Ground, Knobsticker, No Ninja Am I, Bart van der Lee, Shake It Like A Caveman en DJ’s Norbert & Atze.

Hunting The Robot is zonder twijfel een van de meest originele en veelbelovende bands uit Eindhoven. Het creatieve viertal, waarvan de gemiddelde leeftijd slecht 17 jaar is, gooit de laatste tijd hoge ogen met hun verassend strakke en onderhoudende live set. De EP Our Ocean Is Illuminated met daarop de single Carnival is gratis te downloaden via bandcamp.

Begin juni verschijnt Atlas, de tweede EP van Ear To The Ground. De band die aanvankelijk begon als een indie-folk soloproject van singer-songwriter Frank Hurkmans-Matulessy is met toevoeging van onder andere Koen Olsman (ex-drummer van Gram) getransformeerd tot een indrukwekkende indie-rock formatie. De folk invloeden zijn gelukkig nog duidelijk hoorbaar. Denk: I Am Oak en Fleet Foxes, maar dan een behoorlijk stuk steviger.

Knobsticker is een Utrechts Drum’n Disco-duo dat hard aan het werk is aan nieuw materiaal. Hun eerste plaat Forest Fruit werd twee jaar geleden al goed ontvangen en leverde een aantal toffe boekingen op o.a. Noorderslag en Bevrijdingsfestival Utrecht op. Knobsticker trad op met een scheepslading aan gastmuzikanten, maar is sinds kort terug gekeerd naar de o zo sterke basis van drums en synths. Knobsticker 2.0, zoals ze het zelf noemen. In het najaar verschijnt een nieuwe EP; op 30 juni lichten ze alvast een tipje van de sluier op.

No Ninja Am I, de band van Sander van Munster, laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsten. Verwacht experimentele elektronische luistermuziek, waarbij soms goed hoorbaar is dat van Munster zich laat beïnvloeden door bands als The Beatles en Crosby, Stills, Nash & Young. 12 maart verscheen het album Montélimar.

Bart van der Lee is een Utrecht based singer-songwriter die je met zijn rauwe en diepe stem meeneemt op een luisteravontuur. Van der Lee werd onlangs geselecteerd om dit najaar mee te gaan met de Popronde.

Deze one-man-band uit de Verenigde Staten drumt, zingt en speelt gitaar en mondharmonica alsof zijn leven er van afhangt. We hebben het over Shake It Like A Caveman. In zijn idioot volle tourschema heeft Shake It Like A Caveman een gaatje weten te vinden om de laatste Club 3VOOR12/Utrecht van dit seizoen mee te pakken.

Wie de avond komt afsluiten? Niemand minder dan Norbert Pek en Atze de Vrieze. De poortwachters van Neerlands muziekjournalistiek komen gezamenlijk plaatjes draaien in het café. En we gaan nog niet naar huis!

Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht met Hunting The Robot, Ear To The Ground, Knobsticker, No Ninja Am I, Bart van der Lee, Shake It Like A Caveman en DJ’s Norbert & Atze, donderdag 30 juni 2011 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht