Club 3VOOR12/Utrecht sluit seizoen af

Zes bands, twee podia - één groot feest

Tekst: Arnold le Fèbre / Foto's: Martien Janssen ,

Club 3VOOR12/Utrecht gaat met zomerstop. En dat gebeurt natuurlijk niet met stille trom. De laatste editie van het seizoen was een klapper: twee podia, zes acts, twee dj's en een dichter die alles aan elkaar praatte. In een volgepakt dB’s gaven achtereenvolgens Shake It Like A Caveman, Ear to the Ground, Hunting the Robot, No Ninja Am I, Bart van der Lee en Knobsticker acte de présence. Een (foto)verslag.

Zes bands, twee podia - één groot feest

Club 3VOOR12/Utrecht mag dan even op vakantie gaan, de laatste reguliere editie in oefenstudio dB’s was een groots feest, dat het schrijnende gemis in juli en augustus voor één avond deed vergeten. Er stonden maar liefst zes acts en twee dj's op het programma, verdeeld over twee podia: Shake It Like A Caveman, Ear to the Ground, Hunting the Robot, No Ninja Am I, Bart van der Lee en Knobsticker. Dj's Norbert en Atze deden hun ding in het café. En eigenlijk mag je de Utrechtse dichter Daniël Vis met zijn droogkomische intermezzo’s gerust als zevende act bestempelen. Overigens moest het buitenpodium op last van de politie (lees: een toevallig langs wandelende politieagent) worden afgebroken omdat er geen vergunning was aangevraagd.

Eerste band van de avond was het Amerikaanse eenmansproject Shake It Like A Caveman (door Daniël Vis aangekondigd als ‘de John Lee Hooker van de 21ste eeuw’, hoewel dat wat veel eer was). Blake Burris drumde, speelde tegelijk gitaar en mondharmonica en vond ook nog tijd om te zingen. Vermakelijk en lekker zompig, maar wel wat eentonig. Vervolgens was het de beurt aan de sympathieke indierockers van Ear To The Ground (‘Welkom op deze Linkse hobby-avond’, aldus frontman Frank Hurkmans-Matulessy ), gevolgd door de sfeervolle liedjes van No Ninja Am I in een tot de nok toe gevulde rokersruimte.

Vervolgens was het tijd voor de energieke en strakke rock- en danceklanken van de jonge Eindhovense groep Hunting The Robot. Wie daarna behoefte had aan rust, kon zich laten meevoeren door de gruizige stem en gitaarklanken van de Utrechtse singer-songwriter Bart van der Lee. Afsluiter en onbetwist hoogtepunt van de avond was Knobsticker. Het Utrechtse duo ontpopte zich met hun onbedaarlijke vrolijke funky electro-disco tot moderne rattenvangers van Hamelen en wist zelfs de meest stijve hark in het publiek tot dansen aan te zetten.

De eerstvolgende Club 3VOOR12/Utrecht vindt pas weer in september plaats, maar gelukkig hebben we de foto’s nog…

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht met Shake It Like A Caveman, Ear to the Ground, Hunting the Robot, No Ninja Am I, Bart van der Lee en Knobsticker, donderdag 30 juni 2011 @ dB’s, Utrecht.