Nobody Beats the Drum kan van elk denkbaar nummer een eigen track maken Nobody Beats the Drum kan van elk denkbaar nummer een eigen track maken

Diverse remixen van Utrechts drietal nu gebundeld

, Tekst: Maarten Braun

Nobody Beats the Drum kan van elk denkbaar nummer een eigen track maken

Diverse remixen van Utrechts drietal nu gebundeld

Tekst: Maarten Braun ,

Voordat Nobody Beats the Drum dit jaar een nieuw studioalbum uitbrengt, is daar ineens een album vol met remixen welke het drietal de afgelopen jaren voor diverse artiesten heeft gemaakt. Op Remixes We Did vinden we onder andere NBtD-versies van nummers van onder andere Zuco 103, Giovanca en Mightyfools.

Diverse remixen van Utrechts drietal nu gebundeld

Tussen het uitbrengen van een nieuw studioalbum en het al dan niet afgeronde grote Nobody Beats the Drum ep-release plan in, ligt daar ineens een plaat vol met remixen op de deurmat. Tijdens het maken van nieuwe nummers, nevenprojecten en optredens door, hebben de heren de diverse remixen gebundeld die zij in der loop der jaren voor diverse artiesten hebben gemaakt. De toepasselijke titel luidt: Remixes We Did.

Waar de ene luisteraar het gros van de mixen al kent, is het voor degene met minder kennis vooral interessant wat de Utrechters van de originele nummers hebben gemaakt. Het resultaat is een Nobody Beats the Drum-plaat die ook had kunnen doorgaan als ‘origineel’ album. Stuk voor stuk is een nieuw nummer ontstaan met de kenmerkende harde, soms dubstep-achtige beats. De originele tracks zijn onder andere van bands zoals Jack Parrow, Giovanca en Kensington, maar ook van dance acts als TWR72 en Mightyfools.

Een remix is niets anders dan een bepaald nummer als basis nemen en hier een andere draai aan geven. Soms blijft het origineel heel herkenbaar, soms ook niet. De vrijheid van de artiest is onbegrensd. Zo ligt de remix van TWR72’s 'Schizophrenia' dichter bij het origineel als die van Giovanca’s 'Hypnotize You'. Logisch ook, omdat Giovanca veel verder van de stijl van Nobody Beats the Drum af ligt. Het resultaat is er overigens niet minder om. Net zoals bij alle nummers op Remixes We Did is stil blijven zitten behoorlijk moeilijk.

Giovanca’s jazzy zangstem is in ‘Hypnotize You’ volledig vervormd en het rustige deuntje is aangepast aan de Nobody Beats the Drum-stijl. Het al genoemde ‘Schizophrenia’  is oorspronkelijk een minimal housetrack waar NBtD mee verder is gegaan. De harde beats en welbekende overgangen van het drietal doen het origineel enigszins verbleken. In Zuco 103’s ‘Begrimed’ heeft het latin-geluid, heel toepasselijk, plaatsgemaakt voor dubstep en Grime.

Hoewel de veranderingen voor liefhebbers van de oorspronkelijke nummers niet altijd even aanlokkelijk zullen zijn, zullen de remixen live stuk voor stuk knallen. Het productietalent heeft zichzelf behoorlijk op de proef gesteld, maar heeft bewezen dat ze van ieder geluid en ieder denkbaar nummer een eigen, nieuwe track kunnen maken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht