Club 3VOOR12/Utrecht met drie prille bands en het einde van een tijdperk Club 3VOOR12/Utrecht met drie prille bands en het einde van een tijdperk

Januari-editie in woord en beeld

, Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Joost Slijkoort en Jorg Roosma

Club 3VOOR12/Utrecht met drie prille bands en het einde van een tijdperk

Januari-editie in woord en beeld

Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Joost Slijkoort en Jorg Roosma ,

Ondanks de zware concurrentie van de cd-release van Novack in EKKO, is dB’s behoorlijk gevuld voor de eerste reguliere Club 3VOOR12/Utrecht van 2011. Voor de drie prille bands van vanavond is de Club een uitgelezen plek om zich te presenteren.

Januari-editie in woord en beeld

Ondanks de zware concurrentie van de cd-release van Novack in EKKO, is dB’s behoorlijk gevuld voor de eerste reguliere Club 3VOOR12/Utrecht van 2011. De drie bands op deze Club hebben gemeen dat ze al de nodige ervaring hebben, maar nog niet zo heel lang in deze bezetting spelen. Deze Club is een uitgelezen kans om te laten zien hoe ver ze zijn.

Het jonge A Polaroid View heeft vorig weekend hun eerste EP uitgebracht, die is gemixt door Robin van Saaze en Sander Oskamp (beiden voorheen Taxi to the Ocean). De band is de komende maanden nog verschillende keren in Utrecht te zien. Eerst in één van de halve finales van de Clash of the Titans en later in de halve finale van de Utrecht Popprijs. Everybody Knew presenteert vanavond hun eerste, naamloze EP die ze hebben opgenomen met Henk Koorn (Hallo Venraij) en Natasha van Waardenburg (Appie Kim, Deze). De EP is alleen al de moeite waard door het mooie artwork, waarvoor drummer Kris Borgerink verantwoordelijk is. In tegenstelling tot de andere twee bands heeft Gabriel Self nog niks uitgebracht, maar later in het jaar kunnen we een aantal singles en video’s verwachten.

Deze Club betekent ook het einde van een tijdperk. Het is namelijk de laatste editie die geprogrammeerd is door Jelte Heringa en Joram Tornij. Sinds de zomer van 2009 hebben zij er samen met een heleboel anderen voor gezorgd dat de Club een nieuwe huisstijl heeft gekregen, maar vooral dat je er elke laatste donderdag van de maand de tofste nieuwe bands uit Utrecht en omgeving kunt ontdekken. Jongens: bedankt! De februari-editie van de Club is de eerste die door de nieuwe crew is geprogrammeerd. Meer nieuws over de line-up en de programmeurs vind je binnenkort op onze site.

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht met A Polaroid View, Everybody Knew, Gabriel Self en het Plato DJ Team, donderdag 27 januari 2011 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht