Weekagenda week 8 Weekagenda week 8

Club 3VOOR12/Utrecht, Lo Friday, Het Geheim van Starsound, Non Records on tour, Sven Hammond Soul, Efterklang presents: An Island

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 8

Club 3VOOR12/Utrecht, Lo Friday, Het Geheim van Starsound, Non Records on tour, Sven Hammond Soul, Efterklang presents: An Island

Tekst: Marc van der Laan ,

De laatste week van de maand betekent traditiegetrouw een editie van Club 3VOOR12/Utrecht en Lo Friday. Klik voor de rest van onze tips in deze week.

Club 3VOOR12/Utrecht, Lo Friday, Het Geheim van Starsound, Non Records on tour, Sven Hammond Soul, Efterklang presents: An Island

De laatste week van de maand betekent traditiegetrouw een editie van Club 3VOOR12/Utrecht op donderdag en Lo Friday in De Kargadoor op …   vrijdag. Verder kun je deze week naar bandwedstrijd het Geheim van Starsound en toffe feestjes met NON Records on tour op vrijdag in EKKO en Sven Hammond Soul op zaterdag in het SJU Jazzpodium. We sluiten de week rustig af met de film ‘Efterklang presents: An Island’ op zondagmiddag in EKKO.

Wanneer: donderdag 24 februari
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: Aestrid, Mr. Polska, The Fudge, Eindbaas DJ team

Waarom: Vaste prik op de laatste donderdag van de maand: Club 3VOOR12/Utrecht. Met deze maand de cd-presentatie van het langverwachte nieuwe album van Aestrid, 3VOOR12/Utrecht selecteert Mr. Polska, Grote Prijs-finalist The Fudge en chiptunes van het Eindbaas DJ Team. Check de uitgebreide aankondiging.


Wanneer: vrijdag 25 februari
Wat: Lo Friday
Waar: De Kargadoor
Wie: We Love People in Bearsuits, Pirate Bride, Nausica

Waarom: Wat Lo Friday is hoeven we toch niet meer uit te leggen? Of toch? Elke laatste vrijdag van de maand is de intieme werfkelder van De Kargadoor het domein van (vooral) Utrechtse bands die in een soort huiskamer-setting kleine, soms ingetogen, optredens verzorgen. De editie van vanavond biedt naast Pirate Bride en Nausica een optreden van We Love People in Bearsuits. De beertjes zijn sinds een tijdje weer uit hun winterslaap ontwaakt en schijnen zelfs aan nieuw materiaal te werken. Als dat in lijn is met hun voorgaande werk staat ons weer een hoop noise en improvisatie met overstuurde gitaar en electro te wachten. En niet te vergeten hun handelsmerk:absurdisme en Duitstalige teksten.


Wanneer: vrijdag 25 februari
Wat: Het Geheim van Starsound, voorronde 4
Waar: Starsound Studio
Wie: Let's Go Eskimo, Ravolva, Unexpected, The Euphonics en El Tigre

Waarom: Naast de Clash of the Titans kent de gemeente Utrecht een tweede bandwedstrijd, het Geheim van Starsound. Tot voor kort was de wedstrijd alleen toegankelijk voor bands die bij Starsound Studio repeteerden maar daar is met huidige editie verandering in gekomen: elke band uit Utrecht of omgeving heeft zich kunnen inschrijven. Het pop/rock deel van het Geheim is al weer toe aan de vierde van de zes voorrondes. Bijzondere aandacht vanavond voor Let’s Go Eskimo die je vorig jaar op één van de 3VOOR12 Hollandse Nieuwe-compilaties hebt kunnen horen.


Wanneer: vrijdag 25 februari
Wat: Non Records on tour
Waar: EKKO
Wie: BEAR (live), Palmbomen (live), Renkas en HyperHyper

Waarom: Het Amsterdamse NON Records is één van de hipste labels van het moment. De acts van het label laten met hun mix van pop, wave, disco en electro bijna elke zaal uit zijn dak gaan. Iets wat we bij optredens van The Benelux en HyperHyper tijdens Club 3VOOR12/Utrecht aan den lijve hebben ondervonden. Voordat ze de oceaan oversteken om het te gaan maken in de States kun je nog een keer helemaal los gaan op live-sets van BEAR en Palmbomen en dj-sets van Renkas en HyperHyper.

Voorbeeldje zien? Check de video hieronder van Palmbomen tijdens de In A Cabin With houseparty.


Wanneer: zaterdag 26 februari
Wat: Jazzwinkel presents poppy jazz | Jazzclub
Waar: SJU Jazzpodium
Wie: Sven Hammond Soul

Waarom: Met een Hammond-orgel kun je twee dingen doen: beschaafd je nootjes spelen of alles eruit halen wat erin zit. Sven Hammond is van de laatste categorie. Hij laat zijn Hammond-orgel steunen, jazzen en rocken tot de rook eruit komt. Aangevuld met de rockende gitaarsolo’s zorgt de band voor een mix van heavy soul, jazz en funk die te aanstekelijk is om bij stil te blijven staan.


Wanneer: zondag 27 februari
Wat: Film, gratis (deur open 15:00, begin 16:00)
Waar: EKKO
Wie: Efterklang presents: An Island

Waarom: Zondagmiddag kun je in EKKO gratis naar een film over de Deense band Efterklang, afgelopen week nog te zien tijdens Cross-Linx. Een veilige manier om uit te kateren en omdat het ’s middags is, is het risico dat het weer laat wordt klein (maar niet geheel afwezig). Van de website van EKKO: “In augustus 2010 ontmoetten de Franse filmmaker Vincent Moon en de Deense band Efterklang elkaar op een eiland voor de Deense kust. Het doel: een film maken. Een film met dezelfde lengte als een album vol met optredens, experimenten en samenwerkingen. Vier dagen lang werkte Efterklang met meer dan tweehonderd lokale musici, kinderen en ouders om een nieuwe voorstelling te creëren met als uitgangspunt de nummers van hun album Magic Chairs. Regisseur Vincent Moon legde alles vast en is op filmisch en muzikaal vlak lekker experimenteel bezig geweest.
Uniek: de film wordt nu voor het eerst in Nederland vertoond en de toegang is hartstikke gratis!
Maar let op: er is beperkte toegang. Aanmelden voor de gastenlijst via info@ekko.nl en vermeld in de onderwerpregel: Efterklang.”

Nog twijfels? Check hier dan de trailer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht