Weekagenda week 35

Wheels on Fire, Kribbuh Shit, Babypop, Lief festival, Utreg Massive Reunion, Metalnight

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Zondag is het Utrecht Uitfeest en jullie weten wat dat betekent: het culturele seizoen staat weer op het punt van beginnen. De meeste podia houden hun kruit nog even droog maar er is wel veel variatie in het muzikale aanbod. Klik voor onze tips van deze week.

Wheels on Fire, Kribbuh Shit, Babypop, Lief festival, Utreg Massive Reunion, Metalnight

Zondag is het Utrecht Uitfeest en jullie weten wat dat betekent: het culturele seizoen staat weer op het punt van beginnen. De meeste podia houden hun kruit nog even droog maar desondanks is er deze week veel variatie in het muzikale aanbod. Hieronder vind je onze tips voor deze week.


Wie: Roosbeef
Wanneer:
donderdag 1 september 2011 (17.00 uur)
Wat: instore
Waar: Plato, Utrecht
Schade: nada

Waarom: Vanavond presenteert Roosbeef haar lang verwachte nieuwe album Omdat Ik Dat Wil in een uitverkocht Paradiso. Een dag na dat feest doet ze een instore in de Plato. Alvast even inluisteren? Dat kan, Omdat Ik Dat Wil staat op de Luisterpaal.


Wie: Wheels on Fire en The Chase Club
Wanneer: donderdag 1 september 2011
Wat: Garagepop
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom: Eerlijk gezegd kennen we Wheels on Fire niet maar referenties als Reigning Sound en Black Lips klinken goed. Garage pop galore! Support komt van de Eindhovense garagepop-band The Chase Club.


Wat: Kribbuh Shit
Wanneer: vrijdag 2 september 2011 (vanaf 2..00 uur)
Wie: The Flexican & MC Sef en FS Green
Waar: De Kelder, Amersfoort
Schade: € 7,50

Waarom: Ook voor Kribbuh Shit, de maandelijkse hiphop-avond van De Kelder, is het seizoen begonnen. Om toch nog een beetje in vakantie- en festivalstemming te blijven presenteren hosts SpaceKees & Jiggy Djé een speciale danseditie. The Flexican mixt soul, funk, rock, disco, house, latin en hiphop. FS Green is niet alleen DJ van Önder (Murda Turk) maar fungeert ook zijn eentje als DJ bij verschillende hiphop-feestjes in het land. En als dat niet genoeg is om je over de streep te trekken helpen de zijn State Awards in de categorieën ‘Beste Producer’ en ‘Beste DJ’ misschien. Je weet toch?


Wat: Babypop
Wanneer: vrijdag 2 (vanaf 18.00 uur) en zaterdag 3 september 2011 (vanaf 13.00 uur)
Waar: festivalterrein Park Bredius
Wie: The Bazzookas, Handsome Poets, Juicy Jones, The Mrs. e.a.
Schade: gratis

Waarom: Een ‘open outdoor festival’ organiseren in deze zomer. Willen ze daar in Woerden de goden verzoeken? Onervarenheid kan in ieder geval geen rol spelen, Babypop vindt dit jaar namelijk voor de zestiende keer plaats. Op het festivalterrein in het hart van Park Bredius zie je op vrijdagavond en zaterdag veel regionale bands. Altijd fijn.


Wat: Lief festival
Wie: Technasia, Nobody Beats the Drum, Thomas Gold, Bart Skills, Dem Slackers, Baskerville, Skip&Die, TWR72 e.v.a.
Wanneer: zaterdag 3 september 2011 (van 12.00 tot 23.00 uur)
Waar: Strijkviertel, De Meern
Schade: € 45

Waarom: Check daarvoor nog even het tweede deel van onze festival-agenda.


Wat: Utreg Massive Reunion
Wie: o.a. Bong-Ra
Wanneer: zaterdag 3 september 2011, van 22.00 tot 04.00 uur
Waar: dB’s
Schade: € 5

Waarom: Precies een jaar geleden tipten we in de weekagenda A Massive Goodbye, het afscheidsfeest van het illustere drum & bass-platform Utreg Massive. De crewleden waren toe aan een nieuwe uitdaging. Maar zie, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ze hebben spijt gekregen of gewoon zin in weer een drum & bass-feestje. Maakt ook niet uit. Feit is dat ze zaterdag weer terug zijn op dezelfde plek waar het een jaar geleden leek te eindigen: dB’s. Speciale gast is Bong-Ra die, behalve vermaard breakcorepionier, ook nog eens één van de oorspronkelijke oprichters van Utreg Massive is!


Wat: Metalnight
Wanneer: zaterdag 3 september 2011 (20.00 uur)
Wie: Kingfisher Sky, After the Silence en The Name
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: € 7

Waarom: Net als voorgaande jaren schotelt De Peppel je weer iedere maand drie (opkomende) lokale of landelijke metalbands voor. Elke eerste zaterdag van de maand is hard en heftig het credo. Op de eerste editie van het nieuwe seizoen staan After the Silence, The Name en Kingfisher Sky. Die laatste band staat onder leiding van Ivar de Graaf, die in het verleden nog in Within Temptation heeft gespeeld.