Weekagenda week 34

The BellRays, Ate This Festival, Khuda, Festival Mooie Woorden en 3 jaar Beep! Beep! met o.a. Blonde Redhead

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Iedereen weer terug van Lowlands en zin in een weekendje Utrecht? Klik hier en kijk in de weekagenda wat de stad dit weekend allemaal te bieden heeft.

The BellRays, Ate This Festival, Khuda, Festival Mooie Woorden en 3 jaar Beep! Beep! met o.a. Blonde Redhead

Zo, iedereen weer terug van Lowlands en zin in een weekendje Utrecht? Kijk dan hieronder wat de stad dit weekend allemaal te bieden heeft. Natuurlijk zijn al onze tips de moeite waard, maar wat je ook doet, check hoe dan ook The BellRays in dB’s aanstaande vrijdag.

Wie: The BellRays en Sister Johnson
Wanneer: vrijdag 26 augustus 2011
Wat: Punk is the Preacher, Blues is the Teacher
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom: 'Punk is the Preacher, Blues is the Teacher' is het motto van de Amerikaanse BellRays waarvan je de toffe poster misschien wel in je favoriete café hebt zien hangen; die met die zwarte zangeres die lekker in de microfoon schreeuwt. Denk garagerock, punk, soul en blues maar denk vooral volvette energie en veel zweet. Stilstaan tijdens deze show mag maar geheid dat je dan tot de minderheid behoort. Dé show om je weekend te starten, echt!
Wat: Ate This festival
Wanneer: zaterdag 27 augustus 2011 (vanaf 19.00 uur)
Waar: Vechtclub
Wie: I Am Oak, 78RPM, State of Maine, Astroposer, Wouter van Veldhoven, Holden Goldmund, Homemade Empire, Mark Versteegen en het EINDBAAS DJ Team.
Schade: € 12 (of € 20 met een maaltijd)

Waarom: Daarover lees je deze week meer op de site. Voor nu beperken we ons tot de fijne constatering dat de mensen van Eat This voor hun laatste kunstje heel veel moois uit Utrecht op het podium hebben gezet.


Wie: Khuda en Container
Wanneer: zaterdag 27 augustus 2011
Wat: psychedelica, postrock en stoner
Waar: dB’s
Schade: € 6

Waarom: De eerste twee keer dat Khuda in dB’s zou spelen werden de shows gecancelled. Om dat goed te maken komen ze maar meteen twee keer binnen een half jaar langs bij het sympathieke podium aan de Cartesiusweg. En dat is geen straf. Tom Brooke en Steve Myles uit Leeds zorgen met zijn tweeën namelijk voor een psychedelische stoner trip die je telkens weer overdondert. Voorprogramma is het uit de provincie Utrecht afkomstige Container dat een goed bij Khuda passende mix van stoner, garagerock en sludge speelt. Het optreden van vanavond is hun eerste echte optreden.


Wat: Festival Mooie Woorden
Wanneer: zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2011
Waar: RASA
Wie: Roy Santiago, Kim Janssen, Het Gloren en DJ Orpheo (zaterdag vanaf 18.00 uur ) en o.a. Annalou The Brave & Casper Adrien, Jeroen Kant, No Ninja Am I & Lake Montgomery (zondag)
Schade: € 15 (dag) of € 25 (passé-partout), offline tickets € 2,50 toeslag.

Waarom: Dat heb je hier kunnen lezen.


Wat: 3 jaar Beep! Beep! Back Up The Truck 
Wanneer: zondag 28 augustus 2011 (aanvang 18.30 uur!)
Waar: Tivoli Oudegracht en Spiegelbar
Wie: My bubba & Mi, The Black Atlantic, Het Gloren, Moon & Sun en Blonde Redhead
Schade: € 20

Waarom: Drie jaar bestaat het Utrechtse indielabel Beep! Beep! Back Up The Truck al weer. Op 3VOOR12 hebben eigenaren Boudewijn Rosenmuller en Nicolai Adolfs vorige week verteld over nieuwe releases, toursupport voor opkomende bands en een eigen distributietak. Wij denken ondertussen nog even terug aan hun releases en aan indrukwekkende shows zoals op de albumrelease van The Black Atlantic in dB’s en het optreden van My Bubba & Mi in houtzaagmolen De Ster. Een feestje moet natuurlijk goed gevierd worden en dat gebeurt dan ook. Zondag 28 augustus vindt het verjaardagsfeest plaats in de Spiegelbar van Tivoli Oudegracht. Vanaf 18.30 uur kun je daar luisteren naar My Bubba & Mi, The Black Atlantic en Het Gloren. Daarna mag je door naar de grote zaal waar eerst Moon & Sun speelt en waar de avond wordt afgesloten met de elektronische droompop van Blonde Redhead. Ga langs en hef samen met hen het glas. Gefeliciteerd jongens!