Utrechtse hiphop laat van zich horen

Nieuwe muziek van ML en Ogri Ai

Tekst: Thomas van Waardenburg ,

De Utrechtse rapper ML en de Amersfoorter Ogri Ai hebben als opwarmer voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland nieuwe muziek uitgebracht. ML laat met het online nummer ‘De Dag' (met J.A.E.) van zich horen en Ogri Ai verrast met zijn nieuwe clip ‘Ninja’.

Nieuwe muziek van ML en Ogri Ai

De Utrechtse rapper ML en de Amersfoorter Ogri Ai hebben als opwarmer voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland nieuwe muziek uitgebracht. ML laat met het online nummer ‘De Dag' (met J.A.E.) van zich horen en Ogri Ai verrast met zijn nieuwe clip ‘Ninja’.

De dreigende productie van Kevinbeatz geeft de ruimte aan ML en J.A.E. om te doen waar ze goed in zijn: hiphop pur sang. Of - om het refrein aan te halen - om te laten horen ‘hoe het klinkt als de fat bitch zingt’. ‘De Dag’ voor ML is 1 september. In het Amsterdamse Paradiso zal hij samen met Pper, tot voor kort medelid van Hof van Jaeden (het hiphoplabel Hof van Jaeden is afgelopen week op non-actief gesteld, red.), nummers van zijn nieuwe album ‘Remi’ voorschotelen. Zijn debuut ‘Hiphop voor Dummies’, waar het nummer ‘Lowlife’ van afkomstig is, kun je nog steeds bestellen op de website van Hof van Jaeden.

Uit het niets was daar de videoclip ‘Ninja’ van Ogri Ai. Een originele clip waar de rapper op grappige wijze gebruik maakt van voodoo.  De Amersfoorter genoot vroeger bekendheid als reggaetonartiest met nummers als ‘Kutagent’ en ‘Champagne Open’, maar heeft nu samen met producer Jaystar een eigen kijk op de hiphopwereld gevonden. Die eigen kijk is een blik in de toekomst; zijn album 2030 moet dit jaar nog uitkomen. Eerst mag hij 16 september op het podium van Gigant in Apeldoorn zijn kunsten vertonen.