Voor Rachèl Louise Amerika gaat veroveren, doet ze eerst Utrecht aan Voor Rachèl Louise Amerika gaat veroveren, doet ze eerst Utrecht aan

Jonge singer-songwriter brengt binnenkort eerste EP uit

, Tekst: Linda van Houwelingen / Foto's: Rosanne van de Leemkolk

Voor Rachèl Louise Amerika gaat veroveren, doet ze eerst Utrecht aan

Jonge singer-songwriter brengt binnenkort eerste EP uit

Tekst: Linda van Houwelingen / Foto's: Rosanne van de Leemkolk ,

Ze is de derde gegadigde voor de rubriek 3VOOR12/Utrecht Selecteert: Rachèl Louise. Een interview met de jonge singer-songwriter die op de eerstvolgende editie van Club 3VOOR12/Utrecht speelt.

Jonge singer-songwriter brengt binnenkort eerste EP uit

Het is niet voor niets dat Rachèl Louise in de maand april is gekozen voor de rubriek 3VOOR12/Utrecht Selecteert. Muziek is haar immers met de paplepel ingegoten. “Mijn ouders zijn altijd al bezig geweest met muziek. Mijn vader is producer, bassist en gitarist en mijn moeder speelt piano en schrijft liedjes. Vanaf m’n zevende ging ik bij hun kinderkoor, The Kids Crew. Daar is het eigenlijk pas echt mee begonnen: we deden met het koor veel voor TV en ook door de cd-opnames kreeg ik meer ervaring.” Toch heeft de 21-jarige singer-songwriter zich nooit gepusht gevoeld om iets met muziek te gaan doen: “We hebben juist steun aan elkaar. Ik heb het nooit als verplichting gezien.”

Na de Havo vertrok Rachèl op haar zeventiende naar Amerika. “Mijn moeder is Amerikaans en mijn hele familie woont daar. Ik heb anderhalf jaar lang midden in Los Angeles een muziekopleiding gevolgd. Het was een heel performancegerichte opleiding, waar ik vooral leerde ‘mezelf te zijn’.” Na dit jaar studeert Rachèl een halfjaar aan het Arnhemse conservatorium. “Ik stopte, omdat ik al goed wist wat ik wilde en denk dat ik beter iets kan doen wat mij verder brengt. Nu ben ik fulltime met muziek bezig. Ik geef zangles en werk ernaast in de horeca voor de gezelligheid.”

Doordat de jonge zangeres al zo intensief bezig is geweest met wat ze wil, kan ze zich ook beter onderscheiden: “Ik ben wel een echte singer-songwriter. Tekstueel ben ik heel eerlijk, cynisch ook wel. Mijn teksten gaan over het hele leven: films, vrienden, over mezelf en situaties waarin ik me kan inleven. Het geluid ligt erg tussen alternatief en pop in, een beetje zoals ik zelf ook ben. Doordat ik ben opgegroeid met veel gevarieerde muziek, heb ik nu een wijde liefde hiervoor. Ik stop verschillende stijlen in mijn muziek.”

Rachèl Louise treedt momenteel al veel op, voornamelijk in de vorm van huiskamerconcerten. “Een vriend van me is mijn manager en hij introduceerde het idee van deze concerten. In een café kletsen mensen er doorheen en zijn er misschien drie die mijn naam onthouden, bij een huiskamerconcert is iedereen stil en zijn er dertig die me nog herinneren. Het is wel intimiderend, de eerste keer was doodeng. Er waren veel vrienden en familie en ik was bang dat ik akkoorden zou vergeten. Foutjes los ik op met een dom grapje. Ik vind het leuk om met het publiek te kletsen.”

Aankomende Club 3VOOR12/Utrecht zal Rachèl met haar band spelen, waarin haar broer, die ook fulltime muzikant is, drumt en een vriend bas speelt. “Wel zal ik één of twee liedjes in mijn eentje spelen om ook die kant te laten zien.” Daarnaast komt begin mei de eerste EP van Rachèl Louise uit, Living In Holland. Veel optredens en huiskamerconcerten staan al op de planning. En later? Later wil Rachèl vooral terug naar Amerika om het daar te gaan maken.

Te zien: Rachèl Louise tijdens Club 3VOOR12/Utrecht, donderdag 28 april 2011 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht