Ernstig ongeluk op bouwterrein Vredenburg

Man valt uit kraan, traumahelikopter ingeschakeld

Atze de Vrieze ,

Dinsdagmiddag heeft zich een ernstig incident voorgedaan op het bouwterrein Vredenburg in Utrecht. Een man viel uit een bouwkraan en raakte daarbij zodanig gewond dat een traumahelikopter werd ingeschakeld.

Man valt uit kraan, traumahelikopter ingeschakeld

Dinsdagmiddag heeft zich een ernstig incident voorgedaan op het bouwterrein Vredenburg in Utrecht. De man werkte op 15 meter hoogte aan het storten van beton toen de stellage waarop hij stond omviel. Hij raakte daar daarbij zodanig gewond dat een traumahelikopter werd ingeschakeld. Dat meldt de politie. De man was aanspreekbaar, maar was wel ernstig gewond, met onder meer gebroken benen en een gebroken arm. Of hij in levensgevaar verkeert is op dit moment nog onbekend. De traumahelikopter landde uiteindelijk niet, meldt RTV Utrecht. Wel is een gespecialiseerd hoogtereddingsteam gealarmeerd. Op Vredenburg wordt op dit moment gebouwd aan het Muziekpaleis, een muziekgebouw waarin Tivoli, Vredenburg en SJU Jazz moeten opgaan.

Update 27 april:
RTV Utrecht bericht dat de timmerman het inmiddels 'naar omstandigheden goed maakt'. "Het slachttoffer ligt in het ziekenhuis met meerdere botbreuken en moet nog geopereerd worden."