Weekagenda week 39 (met prijsvraag voor kaarten Kensington) Weekagenda week 39 (met prijsvraag voor kaarten Kensington)

Club 3VOOR12/Utrecht, Amersfoort Plugt Uit, De Overdosis, Fudge met The Bongolian, Tududuh, Wild Palms + Kensington en DeSpeech

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 39 (met prijsvraag voor kaarten Kensington)

Club 3VOOR12/Utrecht, Amersfoort Plugt Uit, De Overdosis, Fudge met The Bongolian, Tududuh, Wild Palms + Kensington en DeSpeech

Tekst: Marc van der Laan ,

In de week dat VVD, CDA en de PVV een regeerakkoord hebben bereikt, zetten wij als vanouds de concerttips van deze week voor jullie op een rij. Benieuwd hoe het nu overrompelende aanbod er over een jaar of twee uitziet. Deze week valt er in ieder geval genoeg te beleven.

Club 3VOOR12/Utrecht, Amersfoort Plugt Uit, De Overdosis, Fudge met The Bongolian, Tududuh, Wild Palms + Kensington en DeSpeech

Wanneer: donderdag 30 september
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: Woost, The Follies, I am Oak, Shock & Awe, Urban Junior en Grizzly Adams

Waarom: De vijftigste (!) editie alweer. Hier vind je de aankondiging en kijk hier voor deel 1 van een overzicht met hoogtepunten van de 49 eerdere edities. Deel 2 van dat overzicht komt donderdag online.


Wanneer: vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober
Wat: Amersfoort Plugt Uit
Waar: Velvet Music, Café Miles, Café Thuis, Café ’t Nonnetje, Wereldrestaurant Dara 
Wie: This Leo Sunrise, Jascha, Kalio Gayo, Merel Hutten, Kim Janssen, Only Seven Left, Marten de Paepe, Cortez en veel anderen

Waarom: Komend weekend staat de binnenstad van Amersfoort in het teken van akoestische muziek. Drie dagen lang zijn er in vijf locaties onversterkte optredens te horen van een twintigtal artiesten. Tussen die twintig zitten er die we al eerder akoestisch hebben gezien, zoals Kim Janssen en Marten de Paepe. Maar ook een band als Only Seven Left, die we ons zonder versterkte gitaren bijna niet voor kunnen stellen. Spannend! In alle gevallen worden de bands gedwongen zich te ontdoen van franje en technologie. Het liedje is het enige ‘instrument’ waarmee ze het moeten doen. Luister naar de kale essentie van This Leo Sunrise, Jascha, Kalio Gayo, Merel Hutten, Only Seven Left, Cortez en veel anderen.


Wanneer: vrijdag 1 oktober
Wat: De Overdosis
Waar: EKKO
Wie: Kleine Jay & Cartes, Dion Mase en Hof van Jaeden

Waarom: Eén van de betere Nederlandse hiphop acts van dit moment is bezig met een afscheidstournee. Vorige maand hebben Kleine Jay & Cartes in thuisstad Den Bosch nog hun nieuwe dubbelalbum ‘&’ gepresenteerd. Dubbelalbum? Eigenlijk zijn het twee soloalbums. Na deze tour gaan ze uit elkaar omdat Jay solo wil gaan werken. Voor het zover is heb je nog één keer de gelegenheid om dit duo, dat vooral live een zeer sterke act is, in Utrecht te zien. Het voorprogramma is van Dion Mase en de Hof van Jaeden crew geeft een showcase.


Wanneer: vrijdag 1 oktober
Wat: 100% heavy bongo vibes
Waar: SJU Jazzpodium
Wie: Fudge met The Bongolian & Mama’s Funky Flow

Waarom: Fudge is de wekelijkse funk en soul clubavond van SJU Jazzpodium. Elke vrijdag kun je daar grooven op de vetste soul- en funkbands en daarna los gaan op de beats van de veelzijdige DJ’s. Deze speciale editie heeft zware funk en latin soul van The Bongolian, het project van de Britse multi-instrumentalist Nasser Bouzida (Nass). Heftige ritmes van een lekker vet pakket drums en percussie vormen de basis van zijn nummers. Op de beats van Mama’s Funky Flow dans je daarna de nacht uit en de vroege ochtend in.


Wanneer: zaterdag 2 oktober
Wat: EP-presentatie Tududuh (20:00)
Waar: stadserf RoodNoot, Oude Vleutenseweg 33, Utrecht
Wie: Tududuh, Lost Bear en Bird on the Wire

Waarom: Voor de tweede keer deze week valt de naam Glenister. Na het stoppen van die band in 2006 ging Ronald Straetemans aan de slag onder de noemer Tududuh. Solo nam hij met bevriende muzikanten drie EP’s op: Tududuh 01 t/m 03. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en inmiddels is er weer een band, wel nog steeds met de naam Tududuh. In mei zagen we een deel van de band al spelen tijdens een matinee van het Dying Giraffe label. “Veelbelovend” schreven we toen. De band heeft inmiddels een EP opgenomen, Yeah Yeah Yeah. De titel (geen nummer) lijkt een breuk met het solo verleden te symboliseren. Zaterdag vindt de EP- presentatie plaats op stadserf RoodNoot, vlak naast de A2. Support komt van het ook uit Utrecht afkomstige Lost Bear (waar blijft dat album mannen?) en Bird on the Wire uit Amsterdam, een deel van het voormalige Les Singes. Sympathiek: betaal wat je wilt met gratis EP! Die band gaan we toch niet laten zitten? Reserveren via tududuh at gmail dot com.


Wanneer: zondag 3 oktober
Wat: avontuurlijke postpunk en britpop
Waar: EKKO
Wie: Wild Palms + Kensington

Waarom: De meeste bezoekers zouden zondag zomaar voor voorprogramma Kensington kunnen komen. Dat zegt niks over de kwaliteiten van Wild Palms. Die hebben ze met hun avontuurlijke postpunk/new wave namelijk meer dan een aantal genre-genoten. Nee, dat zegt vooral iets over Kensington. De release-show van hun debuutalbum Borders was afgelopen juli stijf uitverkocht. Sindsdien is het alleen maar harder gegaan met de jongens. Goede kans dat ook deze show weer uitverkocht raakt. Wil je niet tot het laatste moment wachten? Doe dan mee met onze prijsvraag en win 2 x 2 kaarten voor het optreden.

3VOOR12/Utrecht mag 2 x 2 kaarten weggeven. Mail uiterlijk vrijdagavond 23:57 uur je naam, e-mail adres en het antwoord op de volgende vraag naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl.
In welk jaar maakte Kensington met Youth de Utrechtse song van het jaar?Wanneer: zondag 3 oktober
Wat: DeSpeech 01
Waar: Tivoli de Helling
Wie: LPG, Alamo Race Track en at the close of everyday

Waarom: De woorden 'Linkse Hobby' en 'Elitair' worden vast gemurmeld, als de gedogers van het minderheidskabinet lezen over DeSpeech. Het zal jullie niet verbazen dat wij van die andere linkse hobby, juist een zwak hebben voor zulke initiatieven. Het analoge antwoord op de digitalisering van de popcultuur, zo noemen de initiatiefnemers van DeSpeech het. Ze dagen je uit om je te laten nadenken, verrassen en vermaken door een scala aan muzikanten, schrijvers en kunstenaars. Dat betekent: drie keer een zinnenprikkelend (de anti elite huivert bij het woord alleen al) magazine om te horen, zien, ruiken, voelen en proeven. De abonnementhouder krijgt elke editie ook nog een gratis concert toe. Bij de eerste editie zijn dat LPG, Alamo Race Track en at the close of everyday. Die laatste band gaat overigens na de DeSpeech tour voor onbepaalde tijd op non-actief.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht