Met dj’s het bos in op Into The Woods Festival Met dj’s het bos in op Into The Woods Festival

Minimaal Kabaal presenteert een nieuw festival in Amersfoort

, Tekst: Anouk van der Vorst

Met dj’s het bos in op Into The Woods Festival

Minimaal Kabaal presenteert een nieuw festival in Amersfoort

Tekst: Anouk van der Vorst ,

Op zaterdag 11 september is het Openluchttheater Amersfoort het toneel voor de eerste editie van Into The Woods Festival. Wat je kunt verwachten van dit elektronische muziekfestival? Kleinschaligheid, creativiteit en natuurlijk heel veel muziek, aldus organisator Paul Niezen. 3VOOR12/Utrecht voelde hem aan de tand.

Minimaal Kabaal presenteert een nieuw festival in Amersfoort

Het is een feit: op zaterdag 11 september vindt in het Openluchttheater Amersfoort het eerste, échte elektronische muziekfestival van Amersfoort plaats. Na bijna twee jaar keihard gewerkt te hebben, is het Minimaal Kabaal – bekend van de gelijknamige feestjes en tevens organisator van Fabeltjesstrand – gelukt om op een van de mooiste en uniekste locaties van Amersfoort een outdoorfestival te organiseren. Wat je kunt verwachten? Een kleinschalig, intiem en sprookjesachtig festival, waar creativiteit, diversiteit en natuurlijk muzikaliteit centraal staan. 3VOOR12/Utrecht sprak kort met één van de organisatoren van het festival: Paul Niezen (Minimaal Kabaal).

Waarom een elektronisch muziekfestival?
“Ik en de rest van de organisatoren hebben allemaal een grote voorliefde voor muziek, elektronische muziek in het bijzonder. De afgelopen 3,5 jaar ben ik, samen met Minimaal Kabaal-partner Sijmen, druk in de weer geweest. Niet alleen met de Minimaal Kabaal-feestjes, ook met het festival Fabeltjesstrand, waarvan we inmiddels twee edities georganiseerd hebben. We wilden het nu grootser aanpakken, vandaar dit outdoorfestival in Amersfoort.”

En waarom juist in Amersfoort?  
“We komen zelf allemaal uit Amersfoort en zijn dus echte ‘Keientrekkers’. We wilden dit festival heel graag een echt Amersfoorts ‘ding’ maken. Bovendien is het zo dat in heel veel steden al elektronische muziekfestivals georganiseerd worden, in Amersfoort gebeurde dit nog niet.”

Het festival vindt op een bijzondere locatie plaats, niet? 
“Jazeker! Het festival vindt plaats in het Openluchttheater Amersfoort. Dit theater bevindt zich in een heel mooi en bosrijk natuurgebied. Bijzonder is ook dat hier nog nooit eerder een festival is georganiseerd, we zijn dus de eerste. We denken dat het intieme karakter van Into The Woods heel goed past bij de sfeer van deze onbekende locatie. Net als de naam van het festival doet deze bijna sprookjesachtig aan, iets wat we ook zullen proberen door te voeren in de aankleding.

Wat kunnen we aan muziek en dj’s verwachten?  
“We hebben een grote, voor een deel internationale, line-up. Van house tot techno, tot electro, tot dubstep. Eigenlijk techno in de breedste zin van het woord. Het festivalterrein zal twee podia tellen. Op het hoofdpodium zullen namen als Guido Schneider (DE), Secret Cinema, Max Cooper (UK) en 360 Soundsystem plaatsnemen. Het tweede podium, gerealiseerd door jongerenplatform Yo33.nl, staat volledig in het teken van dj’s van Amersfoortse bodem, waaronder Pompidou en Qbical &Tundra.”

Wie moeten er zeker komen?  
“Into The Woods is een intiem festival voor de echte elektronische muziekliefhebber, voor jong en oud, en alles daar tussenin.”

Te zien: Into The Woods Festival met o.a. Guido Schneider (DE), Secret Cinema, Max Cooper (UK), Qbical & Tundra en Loops, 11 september 2010 @ Openluchttheater Amersfoort

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht