3VOOR12 rondleiding: Kyteman's broeinest Kytopia 3VOOR12 rondleiding: Kyteman's broeinest Kytopia

Officiële opening van complex aanstaande donderdag

, Atze de Vrieze

3VOOR12 rondleiding: Kyteman's broeinest Kytopia

Officiële opening van complex aanstaande donderdag

Atze de Vrieze ,

“Een jaar geleden hebben Colin en ik op papier gezet hoe Kytopia er idealiter uit zou zien, en nu is alles op een ding na gerealiseerd.” Alles is er inderdaad in Kyteman's creatieve broeinest: studio’s, oefenruimtes, zelfs een heel blok appartementen. Tijd voor een openingsfeestje. Dat gaat donderdag 30 september plaats vinden, maar 3VOOR12 kreeg alvast een rondleiding.

Officiële opening van complex aanstaande donderdag

“Een jaar geleden hebben Colin en ik op papier gezet hoe Kytopia er idealiter uit zou zien, en nu is alles op een ding na gerealiseerd.” Erik Benders, vader van Kyteman en tegenwoordig zakelijk leider van – inderdaad – Kytopia, knikt tevreden. “Alleen een werkplaats voor instrumenten hadden we nog graag gehad. Met lasapparatuur en dergelijke.” Voor de rest is inderdaad alles er aan de Zeedijk in Utrecht. Studio’s, oefenruimtes, zelfs een heel blok appartementen. Er zijn nog heel wat open eindjes - of losse draadjes - maar alles werkt. Tijd voor een openingsfeestje. Dat gaat donderdag 30 september plaats vinden, maar 3VOOR12 kreeg alvast een rondleiding.

Kytopia is gevestigd in de oude kantoren en loods van houtbedrijf Jongeneelen aan de Zeedijk in Utrecht. Over een paar jaar moeten er nieuwe woningen gebouwd worden, maar tot die tijd - vermoedelijk in 2013 of 2014 - kan het gebruikt worden als creatieve plek. Voor dit jaar heeft Benders uit verschillende hoeken geld gevonden om de zaak te financieren, maar met de vele bezuiningen op cultuur is de toekomst bepaald niet zeker. Maar dat wil Benders niet afwachten. De prioriteit ligt bij creativiteit. Binnenkort hebben ze zelfs een gastenverblijf, zodat we muzikanten die bijvoorbeeld in Tivoli spelen bij ons uit kunnen nodigen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht