Weekagenda week 47

Plug-In Afrobeat style, In Die Soep, Cinematographic, Martyr en Hymir

Tekst: Marc van der Laan ,

Woensdag begint festival Le Guess Who? met een uitverkocht optreden van het legendarische Swans. Vanaf donderdag kun je dan op bijna alle Utrechtse poppodia terecht voor heel veel toffe acts. In deze weekagenda vooral aandacht voor een paar lokale initiatieven die nog net voor het festival uitlopen.

Plug-In Afrobeat style, In Die Soep, Cinematographic, Martyr en Hymir

Woensdag begint de vierde editie van Le Guess Who? met een uitverkocht optreden van Swans in Tivoli de Helling. Vanaf donderdag staan bijna alle poppodia in Utrecht in het teken van het festival. Het team achter onze eigen Club VOOR12/Utrecht heeft samen met Le Guess Who? en 3VOOR12 een speciale Hollandse Nieuwe editie georganiseerd. Voor specifieke tips verwijzen we naar de favorieten van de redactie van 3VOOR12 in hun 3VOOR12 draait en naar de 3VOOR12 festivalsite maar nog beter is het om je te laten verrassen door de toffe acts die de programmeurs dit jaar weer bij elkaar hebben gezocht. In de weekagenda van deze week beperken we ons tot een paar leuke lokale initiatieven op woensdag, de stilte voor de storm zeg maar.


Wanneer: woensdag 24 november
Wat: Plug-In - Afrobeat
Waar: SJU
Wie: King Jule en Master Surreal

Waarom: Tijdens de maandelijkse hiphop-sessie in SJU wordt deze keer onderzoek gedaan naar de roots van de hiphop. Dat Afrobeat een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van en de ontwikkeling van hiphop wordt vanavond aangetoond. The Milfs zetten samen met een aantal blazers en Afrikaanse percussie rauwe Afrogrooves neer waarop de hosts Master Surreal en King Jule zullen freestylen. Ook zetten ze eigen werk om naar Afrogrooves en het gerucht gaat dat ze daarbij Fela Kuti voor inspiratie gebruiken. De toegang is gratis. Beter ben je daar op woensdag!


Wanneer: woensdag 24 november
Wat: In Die Soep
Waar: dB’s
Wie: Houses en Chinup

Waarom: Drie weken geleden besteedden we in de weekagenda ook al aandacht aan In Die Soep, een nieuwe driewekelijkse indie-avond georganiseerd door studenten van de HKU. Net als bij de eerste editie is ook voor het programma van vanavond samengewerkt met Funny Trees. De line-up bestaat uit twee Amsterdamse indiebands die de laatste tijd redelijk wat aandacht krijgen. Houses stond al in De Wereld Draait Door en is de 3VOOR12 Selecteert van deze maand. Chinup is één van drie door Live XS geselecteerde Local Heroes van de maand oktober.


Wanneer: woensdag 24 november
Wat: CINEMATOGRAPHIC
Waar: Hofman café
Wie: The Secret Love Parade, The Science of Sleep (film), Sanja Marusic (foto-expo)

Waarom: Nog een nieuw initiatief dat toe is aan de tweede editie: Cinematographic. Tijdens een gratis toegankelijke avond in Hofman Café krijg je muziek, film en fotografie voorgeschoteld. Een thema vormt de verbinding tussen de drie genres. Deze keer is droom het thema. Je kunt luisteren naar de muziek van The Secret Love Parade, kijken naar de film Science of Sleep en er zijn foto’s van Sanja Marusic.

Check hieronder de sessie die we in juni met The Secret Love Parade hebben opgenomen.Wanneer: vrijdag 26 november
Wat: Metal
Waar: Azotod
Wie: Martyr en Hymir

Waarom: Voor de betere metal moet je vrijdag in Azotod zijn. Daar gaan de Utrechtse metalbands Martyr en Hymir de stevigheid van de muren van het muziekpodium in De Meern uitproberen. Martyr laat met tussenpozen al bijna twintig jaar zien dat het metalvuur nooit dooft. De release van hun laatste album Fear vond vorig jaar ook plaats in Azotod. De band tourt nog steeds door heel Europa. Hymir is veel jonger en verraste als symfonische deathmetalband met een (terechte) finaleplek bij The Clash of the Titans van 2009. Hun eerste full-lengthalbum Nycotophobia is in binnen- en buitenland goed ontvangen.