Weekagenda week 45 (met The Phoenix Explosion prijsvraag voor vette sneakers!) Weekagenda week 45 (met The Phoenix Explosion prijsvraag voor vette sneakers!)

Carolina Chocolate Drops, The Phoenix Explosion, Le Guess Who? pre-party, Luck Fonz, Eefje, TV Buddhas en EKLIN

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 45 (met The Phoenix Explosion prijsvraag voor vette sneakers!)

Carolina Chocolate Drops, The Phoenix Explosion, Le Guess Who? pre-party, Luck Fonz, Eefje, TV Buddhas en EKLIN

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het was weer moeilijk kiezen voor de 3VOOR12/Utrecht weekagenda. Alleen al in dB’s kun je de hele week terecht voor toffe shows en dan hebben we het optreden van Cut in the Hill Gang nog niet eens opgenomen. Check ook de prijsvraag van The Phoenix Explosion voor een paar Converse sneakers.

Carolina Chocolate Drops, The Phoenix Explosion, Le Guess Who? pre-party, Luck Fonz, Eefje, TV Buddhas en EKLIN

Wanneer: woensdag 10 november
Wat: black string music
Waar: RASA
Wie: Carolina Chocolate Drops

Waarom: De drie zwarte leden van de Carolina Chocolate Drops zijn opgegroeid met rythm&blues, rock en soul maar werden op enig moment toch gepakt door ‘black string music’, de traditionele muziek uit hun geboortestaat North Carolina. Mede doordat ze pas later met die muziek in aanraking kwamen, geven ze er een moderne draai aan. Hun debuutalbum 'Genuine Negro Jig' kwam onlangs uit op het Nonesuch label en werd geproduceerd door Joe Henry, die ook verantwoordelijk is voor mooie platen van Solomon Burke en Bettye Lavette. Alle drie de leden zingen tijdens de optredens en ze bespelen traditionele instrumenten als banjo, fiddle, harmonica, snare drum en kazoo.


Wanneer: donderdag 11 november
Wat: hard rockende Nederlandse superband
Waar: dB’s
Wie: The Phoenix Explosion + Deviation

Waarom: De naam The Phoenix Explosion zegt je misschien niks maar we hebben hier te maken met een supergroep die bestaat uit ex-leden van Green Lizard, Krezip en Beef. De punkachtige sound van Green Lizard is door de broertjes Tjon Ajong ingeruild voor een meer gevarieerd repertoire met invloeden als blues, stoner en metal. Maar bovenal hebben we hier te maken met een sterke band die hard wil gaan. Voordat ze de studio induiken om hun album af te maken doen ze een korte tour langs een aantal podia en vanavond dus dB’s. Als voorproefje kun je de nieuwe single van de band downloaden van bandcamp.
De eerste twintig bezoekers krijgen een exemplaar van de nieuwe Converse Mixtape met daarop behalve natuurlijk The Phoenix Explosion ook nummers van The Van Jets, Bettie Serveert, Tim Knol en The Black Box Revelation.

En alsof dat niet genoeg is mogen wij ook nog 1 x 2 kaarten voor de show, een paar Converse star player schoenen en natuurlijk die mixtape weggeven. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is nu (en uiterlijk woensdag 10 november om 23:57) een e-mail met daarin je naam, telefoonnummer en het antwoord op de prijsvraag te sturen naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl. De vraag is: hoeveel broers Tjon Ajong spelen er in The Phoenix Explosion?

NB: dit is de show die eigenlijk op 29 oktober plaats zou vinden!Wanneer: vrijdag 12 november
Wat: Le Guess Who? preparty
Waar: dB’s
Wie: Beach Fossils + Beat Me Up

Waarom: Over twee weken staat één van tofste festivals van Nederland en misschien wel Europa weer op de agenda: Le Guess Who? De programmering was vorig jaar al top maar lijkt dit jaar in de breedte nog beter geworden. Net als vorig jaar kun je al weer lekker in de stemming komen tijdens de Le Guess Who? pre-party in dB’s. Op die pre-party staat het Amerikaanse Beach Fossils met hun dromerige, met subtiele surfgitaar doorspekte geluid. Na de band gaat de party gewoon door onder leiding van dj's De Plezante Duivenmelkers en Dustbunny die hun Beat Me Up dansavond voor deze keer van de Vechtclub naar dB’s hebben verhuisd. Net als vorig jaar kost de entree helemaal noppes!


Wanneer: zaterdag 13 november
Wat: Nederlandstalige pop
Waar: De Kelder, Amersfoort
Wie: Lucky Fonz III & De Felle Kleuren+ Eefje

Waarom: Lucky Fonz staat misschien bekend als een grapjas maar is ondertussen wel serieus bezig met de ontwikkeling van zijn muziek. Op zijn nieuwe album zijn alle nummers Nederlandstalig, speelt hij zelf elektrische gitaar en heeft hij samen met Ro Halfhide een echt bandgeluid gecreëerd. Verfrissend! Live speelt hij met een band, De Felle Kleuren, vooral nummers van het nieuwe album.
Voorprogramma is de inmiddels in Utrecht woonachtige singer-songwriter Eefje. In januari presenteert ze haar debuutalbum, daar kijken we nu al naar uit. En we opteren ook voor zo’n privé-concert dat de verslaggever van Ons Utrecht kreeg tijdens de Utrechtse museumnacht.


Wanneer: zondag 14 november
Wat: opwindende rock & roll
Waar: dB’s
Wie: TV Buddhas + Bobby Conn (16:00 uur!)

Waarom: Eerder hadden we het al over Le Guess Who?. De TV Buddhas stonden op de vorige editie van het festival. Daar maakten ze hun reputatie van ‘hardest working indie band’ meer dan waar. Op één avond speelden ze eerst in een vol Tivoli om daarna door te scheuren naar dB’s voor hun officiële optreden dat ze vervolgens afsloten met twee toegiften.
Tijdens de matineeshow van deze zondag delen ze de poster met Bobby Conn, een underground popicoon dat humor, goede muziek en spetterende live-shows weet te combineren. Ze weten ze wel weer uit te zoeken, daar bij dB’s.


Wanneer: zondag 14 november
Wat: Subbacultcha! presents
Waar: EKKO
Wie: Eklin, Hype Williams, Gary War en Stellar Om Source

Waarom: Als je in dB’s lekker bent opgewarmd kun je voor het avondprogramma door naar EKKO. Daar presenteert Subbacultcha! een hele trits hippe bandjes - zoals we van het gewend zijn - waarvan het Nederlandse EKLIN vanavond de belangrijkste is. Drie voormalige bandleden van Adept hebben ruim een jaar gezocht naar een nieuwe muzikale vorm en hebben die gevonden met de toevoeging van een drummer en zangeres Leontien Herkelman. Vergeet Adept, EKLIN geeft je dromerige, donkere triphop waarin gitaren en electronica op een sfeervolle manier gecombineerd worden met de stem van Herkelman. Hun debuutalbum Onwa staat nu op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht