Weekagenda week 44

In Die Soep, De Overdosis met Hef, Perquisite, Popronde Amersfoort, Kill All Hipsters, Belly Says album release

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

3VOOR12/Utrecht heeft weer de tofste muzikale shows van deze week in Utrecht en omstreken geselecteerd.

In Die Soep, De Overdosis met Hef, Perquisite, Popronde Amersfoort, Kill All Hipsters, Belly Says album release

Wanneer: woensdag 3 november
Wat: In Die Soep, nieuwe maandelijkse avond met Nederlandse indiebands
Waar: dB’s
Wie: De Kling en The Vagary

Waarom: Behalve dat dB’s een mooie plek is om nieuwe bandjes te ontdekken bieden ze ook ruimte aan verschillende diy-initiatieven. Sympathiek! Woensdag start zo’n nieuw initiatief. In Die Soep wordt een maandelijkse avond, georganiseerd door studenten van de HKU, waarop nieuw Nederlands indie talent zich kan presenteren. Voor de eerste vier edities wordt samengewerkt met het Utrechtse boekingskantoor Funny Trees. Op deze eerste editie spelen De Kling uit Tilburg en het Amsterdamse The Vagary. In die laatste herkennen we leden van het veelbelovende maar gestopte Les Singes.


Wanneer: donderdag 4 november
Wat: De overdosis, periodieke hiphop showcase avond
Waar: EKKO
Wie: Hef, Steach & Dobleye en Animalistic

Waarom: Alweer een nieuwe editie van De Overdosis, de periodieke hiphop avond van EKKO. Vanavond Hef die met zijn debuutalbum Hefvermogen een deal met Noah’s Ark scoorde. Verder twee Utrechtse crews. Steach & Dobleye presenteren hun debuutalbum Koele Meren, tevens de laatste release van dit jaar van Hof van Jaeden. Animalistic zijn twee jonge, Engelstalige MC’s. Ze hebben voor hun album Fauna niet alleen de beats gemaakt maar ze hebben het ook nog zelf laten drukken en ze doen ook zelf de verspreiding. Hard werken kunnen ze in ieder geval, als de beats ook nog goed zijn komt het wel goed met die boys.


Wanneer: vrijdag 5 november
Wat: hiphop en veel daaromheen
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Perquisite + Urita

Waarom: Perquisite en zijn jarenlange maatje Pete Philly hebben in overleg besloten om los van elkaar verder te gaan. Zijn solo debuut Across heeft Perquisite bijna helemaal zelf gecomponeerd en ingespeeld, maar op sommige nummers zijn ook de invloeden van de verschillende gastzangers te horen. Dat rijtje gastzangers bevat de crème de la crème van de Nederlandse popmuziek: Janne Schra (Room Eleven/Schradinova), Jenny Lane, Renske Taminiau, Torre Florim (De Staat) en Sanguita en Cato van Dijck (The Souldiers) en anderen. Met Across heeft Perquisite een album gemaakt dat verder gaat dan hiphop. Op deze tour speelt hij met een liveband waarin hij zelf de bas hanteert. Benieuwd hoe dat uit pakt.

Als je toch naar De Helling gaat kun je meteen blijven hangen voor White Pony. Op deze maandelijkse nu-disco avond doet de Amsterdamse dj/producer Tom Trago een exclusieve twee uur durende set!


Wanneer: zaterdag 6 november
Wat: Popronde Amersfoort
Waar: diverse cafés en podia
Wie: I am Oak, Grizzly Adams, Homemade Empire, Case Mayfield, Krach, The Fudge, Handsome Poets e.v.a.

Waarom: Om de heetste Nederlandse bandjes in je eigen stamkroeg of lokale podium te kunnen zien. En omdat Amersfoort met ruim 60 optredens op meer dan 30 locaties de grootste popronde van het land is. Respect! Later deze week hebben we een interview met de programmeur van de Amersfoortse popronde, Marten de Paepe, en vanaf woensdag kun je bij 3VOOR12 een aankondiging vinden.


Wanneer: zaterdag 6 november
Wat: indie / electro-pop / eclectic pop / post-punk ? indietronica
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: Kill All Hipsters

Waarom: In Amsterdam en Berlijn zijn ze al een jaar of drie bekend met de Kill All Hipsters avonden. Utrecht is de volgende stad die ze gaan veroveren met hun mix van indie, electro, indietronica, post-punk & eclectische pop. Welke bandjes dan gedraaid worden? Dat hoeven we toch niet te vertellen, een hipster weet dat gewoon.


Wanneer: zondag 7 november
Wat: Belly Says album release
Waar: dB’s
Wie: Belly Says + Thijs Heij & De Rest (16:00!)

Waarom: Belly Says is de nieuwe band van Utrechter Erny Green die we kennen van Polgate, Closer to Curtis en meest recent van zijn overzichtsalbum Heartland Revisited. Het spelen met Closer to Curtis en het uitkomen van het overzichtsalbum vormden de aanleiding om weer een band op te richten. De nummers van Belly Says wijken af van eerder werk van Green: het tempo is hoger en de songs zijn puntiger. Over het door Henk Koorn geproduceerde debuutalbum zeggen ze zelf: 'een klassiek indie album in de lijn van vroege Wilco en Arcade Fire platen'. Niet de minsten, maar Green is er de man niet naar om zoiets te zeggen als er niet een kern van waarheid in zit. Het optreden is een matinee (begin om 16:00 uur). Een fijne manier om het weekend uit te luiden.