Tivoli en gemeente Utrecht bereiken akkoord over Muziekpaleis Tivoli en gemeente Utrecht bereiken akkoord over Muziekpaleis

Tivoli: "Veel vertrouwen in de huidige wethouder"

, Atze de Vrieze

Tivoli en gemeente Utrecht bereiken akkoord over Muziekpaleis

Tivoli: "Veel vertrouwen in de huidige wethouder"

Atze de Vrieze ,

Poppodium Tivoli en de gemeente Utrecht hebben eindelijk een akkoord bereikt over de samenwerking in het Muziekpaleis. Er komt een nieuwe exploitatiebegroting en een raad van toezicht.

Tivoli: "Veel vertrouwen in de huidige wethouder"

Tivoli en de gemeente Utrecht hebben eindelijk een akkoord bereikt over het Muziekpaleis. De twee partijen lagen lange tijd met elkaar overhoop, omdat Tivoli geen vertrouwen had in de exploitatie van het Muziekpaleis. De sfeer was enige maanden grimmig, met schermutselingen in de media. Een maand geleden liet Tivoli nog weten zich niet serieus genomen te voelen, maar nu is er toch een akkoord. "Het is uiteindelijk heel snel gegaan", zegt Barry de Vos, bestuursvoorzitter van Tivoli. "De afgelopen periode was klip en klaar. We hebben veel vertrouwen in de huidige wethouder, die als het goed is nog vier jaar blijft zitten."

GroenLinks-wethouder Lintmeijer heeft Tivoli een handreiking gedaan, zo lijkt het. Zo komt er een nieuwe exploitatiebegroting en een raad van toezicht. "De gemeente zal de eerste twee jaar garant staan voor eventuele verliezen op het klassieke deel", legt De Vos uit. "Verder gaan we werken als een holding, met daarin twee werkmaatschappijen, waarvan er een klassiek en jazz doet, de ander pop. De naam Tivoli zal als merk blijven bestaan binnen het Muziekpaleis." 

Een gescheiden exploitatie dus, die moet voorkomen dat Tivoli domweg met popoptredens de gaten van de klassieke programmering moet vullen. De nieuwe holding zal zo snel mogelijk beginnen met het werven van een externe directeur. "Daarbij is herbevestigd dat geen van de huidige directeuren daarvoor in aanmerking komt." Verder komt er een raad van toezicht in plaats van het huidige stichtingsbestuur. "Daarin zitten twee leden die voorgedragen worden door Tivoli, twee door de gemeente." Waarom SJU Jazzpodium geen lid mag aanwijzen wil De Vos niet toelichten. Het huidige stichtingsbestuur kent een 3-3-1 verhouding. "Ik wil wel benadrukken dat het geen proefperiode van twee jaar betreft", zegt De Vos. "Tivoli gaat samen met de gemeente op pad naar een mooi Muziekpaleis."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht