3VOOR12/Utrecht en Le Guess Who? presenteren Hollandse Nieuwe 3VOOR12/Utrecht en Le Guess Who? presenteren Hollandse Nieuwe

Hollandse acts geschikt voor consumptie

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht en Le Guess Who? presenteren Hollandse Nieuwe

Hollandse acts geschikt voor consumptie

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Op donderdag 25 november presenteren 3VOOR12/Utrecht en Le Guess Who? (www.leguesswho.nl) een speciale Hollandse Nieuwe-editie van de Club. Dit feestje – dat zich zoals altijd in dB’s afspeelt – mag je onder geen beding missen! Toegang is natuurlijk gratis!

Hollandse acts geschikt voor consumptie

Voor de Nederlandse afvaardiging benaderde Le Guess Who? dit jaar 3VOOR12. Met de talentenrubriek Hollandse Nieuwe laat 3VOOR12 zien hoeveel goede, nieuwe muziek er in Nederland gemaakt wordt. Maandelijks verschijnt er op de Luisterpaal een album met ongeveer twintig nieuwe tracks van muzikanten van eigen bodem. Vijf van deze acts maken deel uit van de line-up van het festival. Zij zijn daarmee de enige Nederlandse namen van Le Guess Who. Tijdens Club 3VOOR12/Utrecht zetten we ze daarom eens flink in het zonnetje. Donderdag 25 november in dB’s, gratis-gratis-gratis!

De avond gaat van start met Luik, een heteroniem van Lukas Dikker uit Maarssen. Deze jonge band is pas sinds de zomer actief en bestaat uit leden van onder andere Johnny Cage, Herrek en LPG. Samen maken zij psychedelische rock met jazzinvloeden en een rauw noiserandje. Luik is zo vers dat het pas op de volgende Hollandse Nieuwe compilatie te horen is. Of natuurlijk live tijdens de volgende Club!

Pien Feith
beklimt als tweede het podium. Deze Amsterdamse zangeres bracht in 2007 haar debuut EP uit. In datzelfde jaar kwam ook de In a Cabin With… Neonbelle uit – met daarop Feith’s vocalen – waarmee ze genomineerd was voor een 3VOOR12AWARD. Haar langverwachte debuutalbum Dance on Time verschijnt binnenkort. Een voorproefje hoor je donderdagavond 25 november in dB’s.

De derde act van de avond is Nikoo, geboren onder de naam Joep van Son. Als we Le Guess Who? mogen geloven verandert alles wat deze songwriter (FOAM, The Sugarettes, The Very Sexuals) aanraakt in goud. De Eindhovenaar heeft ditmaal een heerlijk gruizige en opwindende noise-formatie samengesteld. Luister nu die EP en kom Nikoo volgende week live meemaken.

De beurt is aan Knalpot, een in Nederland woonachtig Frans-Oostenrijks duo. Met onnavolgbare electroblieps, beats en breaks geven de twee een imponerende liveshow. Eerder speelden ze Lowlands plat en eind 2009 bracht het tweetal hun eerste EP uit, op het nieuwe label Eat Concrete. De opvolger verschijnt binnenkort!

Last but not least is Astroposer. Op het Utrechtse festival Roffest maakte 3VOOR12 kennis met deze producer en DJ. Hij begon op jonge leeftijd met hardcore producties, maar heeft inmiddels zijn thuis gevonden in glitchy house, diepe techno en dubstep. Toekomstmuziek om op te dansen! Stilstaan zal dan ook geen optie zijn tijdens de volgende Club.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht