Weekagenda week 22 Weekagenda week 22

Bombay Bicycle Club, Foals, Utrecht Popprijs, Game l ‘Over, Badkamersessies, Sunday Noise met Wolf Eyes en Rangda

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 22

Bombay Bicycle Club, Foals, Utrecht Popprijs, Game l ‘Over, Badkamersessies, Sunday Noise met Wolf Eyes en Rangda

Tekst: Marc van der Laan ,

Festival aan de Werf zit er op, de kater van Pinkpop is hopelijk verdwenen en de cd release party van Metro Mortale ligt helaas ook weer achter ons. Een normale week ligt weer in het verschiet. Om te kunnen ontsnappen aan de sleur van alledag zetten wij in de weekagenda de muzikale hoogtepunten op een rij.

Bombay Bicycle Club, Foals, Utrecht Popprijs, Game l ‘Over, Badkamersessies, Sunday Noise met Wolf Eyes en Rangda

Wanneer: dinsdag 1 juni
Wat: Indierock
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: Bombay Bicycle Club + Kensington

Waarom: Hun naam hebben ze van een Indiaas restaurants. Wij hadden meer een associatie met een fietsenmaker maar het is de nieuwste indierock sensatie uit Londen. Veelzeggend voor de populariteit in hun thuisland is het feit dat ze vorig jaar op alle drie dagen van Glastonbury geprogrammeerd stonden. In Groot-Brittanië brengen ze binnenkort het akoestische tussendoortje Flaws uit, wij moeten het voorlopig nog doen met hun debuutalbum I Had The Blues But I Shook Them Loose. Daarop hoor je behalve elementen van Vampire Weekend ook spoortjes Pavement terug. In het voorprogramma staan de Utrechtse indiepoppers Kensington. Die zullen vast een aantal nummers spelen van hun later dit jaar te verschijnen debuutalbum.


Wanneer: donderdag 3 juni
Wat: Indierock
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: Foals + neWax

Waarom: Na Bombay Bicycle Club op dinsdag heeft Tivoli op donderdag nog een hippe indierock band uit het Verenigd Koninkrijk op het podium staan. Foals debuteerde twee jaar geleden met Antidotes, een album dat was geïnspireerd door postpunk en songs met mathrock elementen bevatte. Het nieuwe album Total Life Forever is zo mogelijk nog beter en exotischer dan het debuut. De drang om te bewegen is bijna niet te onderdrukken en live zal dat helemaal niet mogelijk zijn. Tivoli Oudegracht is dan ook de perfecte locatie voor deze show.


Wanneer: donderdag 3 juni
Wat: Finale Utrecht Popprijs
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Kleinindustrie, The Fudge, The Dance, The Q

Waarom: Na 11 lokale voorrondes en een spannende halve finale is het eindelijk zo ver. In Tivoli de Helling spelen vier bands of hun leven er van afhangt. Eén van de vier gaat er aan het eind van de avond met de Utrecht Popprijs 2010 vandoor. Op basis van hun verrichtingen in de halve finale heeft de jury Kleinindustrie, The Fudge, The Dance geselecteerd. The Q heeft de publieksstemming op de site van de Utrecht Popprijs gewonnen en mag daardoor als vierde meedoen. Voor de halve finale tipten wij The Fudge als winnaars, voorlopig zitten we dus nog goed. Er is dan ook geen reden om onze kaarten voor de finale op een andere band in te zetten.


Wanneer: vrijdag 4 juni
Wat: Game l’Over (aanvang 22:00)
Waar: EKKO
Wie: Nobody Beats The Drum, Pitto, Dans Le Rock, DS-10 Dominator

Waarom: Woensdag en donderdag is Utrecht gastheer voor Festival of Games, een beurs/expo/evenement voor ontwikkelaars, investeerders en uitgevers in de bloeiende gamesindustrie. Als afsluiter van het evenement vindt in EKKO de eerste Game l’Over clubavond plaats. Kenmerkend voor de avond is de combinatie van muziek, games en visuals. Hoofdact op deze eerste editie zijn de Utrechte danshelden Nobody Beats the Drum. Naar verluid wordt het een speciaal optreden waarbij ze iets bijzonders gaan brengen. Behalve naar Nobody Beats the Drum kun je luisteren naar Grote Prijswinnaar (en Utrechter) Pitto, DS-10 Dominator en DJ Dans Le Rock en is er een optreden van SonicPicnic, makers van  gamemuziek. Een VJ-team verzorgt de visuals tijdens de avond.


Wanneer: zaterdag 5 en zondag 6 juni
Wat: Badkamersessies ter gelegenheid van het zesjarig bestaan van 3VOOR12/Utrecht
Waar: Utrechtse badkamers
Wie: Paper Tiger, The Secret Love Parade en Bart van der Lee (zaterdag) en Lushus, Tommy Ebben en Marien Dorleijn (Moss) (zondag)

Waarom: Dit jaar bestaat 3VOOR12/Utrecht alweer zes jaar. Dat vieren we dit weekend met een aantal badkamersessies. En jij kunt daarbij zijn. Lees hier het hoe en wat.


Wanneer: zondag 6 juni
Wat: Sunday Noise
Waar: EKKO
Wie: Wolf Eyes + Rangda

Waarom: Alweer een nieuwe thema avond: Sunday Noise. Maar belangrijker dan een nieuw concept zijn de bands die op deze eerste editie spelen. Die doen de naam van de avond zeker eer aan. Wolf Eyes is al wat langer bezig en heeft enige faam verworven met hun op Sub Pop verschenen albums Burned Mind en Human Animal. Denk ruwe, luide nois-core. Nog meer dan naar Wolf Eyes wordt door sommige mensen uitgekeken naar Rangda. Met als bandleden Sir Richard Bishop (Sun City Girls), Ben Chasney (Six Organs of Admittance, Comets on Fire) and Chris Corsano (Kim Gordon, Nels Cline en Björk) valt snel de te vaak gebruikte term supergroep. Hun debuutalbum False Flag is deze maand verschenen op Drag City en staat vol met psychedelische trash en experimenteel drumwerk. Nu nog te horen op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht