Weekagenda week 21 Weekagenda week 21

Jesse Dee, Club 3VOOR12/Utrecht, Tududuh, Counter Culture Festival en cd happening Metro Mortale

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 21

Jesse Dee, Club 3VOOR12/Utrecht, Tududuh, Counter Culture Festival en cd happening Metro Mortale

Tekst: Marc van der Laan ,

Festival aan de Werf is druk aan de gang. Dat betekent elke avond muziek op de Neude. Maar ook op de andere Utrechtse podia is er deze week van alles te beleven, waaronder onze eigen Club 3VOOR12/Utrecht op donderdag in dB’s. Check deze weekagenda voor onze tips.

Jesse Dee, Club 3VOOR12/Utrecht, Tududuh, Counter Culture Festival en cd happening Metro Mortale

Wanneer: woensdag 26 mei
Wat: sweet soul music
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Jesse Dee en dj Dab

Waarom: Wij hebben een zwak voor soul. Niet de gladgestreken muziek die daar tegenwoordig voor door gaat, maar de soul die in de jaren zestig en zeventig uitkwam op labels als Atlantic, Goldwax, Hi en Stax. Met als basis een strakke ritme sectie zorgen (slag-)gitaar, orgel en blazers voor een zwoel, funky geluid waarop de zangers kunnen excelleren. Gelukkig wordt die soul tegenwoordig nog steeds gemaakt. Opvallend genoeg zijn het onder andere twee blanke jongens uit Boston die de deze muziek hebben omarmd. Een paar weken geleden stond Eli Paperboy Reed al in Tivoli Oudegracht. Deze woensdag kunnen we in De Helling genieten van zijn maatje Jesse Dee.


Wanneer: donderdag 27 mei
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: Lola Montez, Krampfhaft, Eins Zwei Orchestra, Het Gloren, Three Blind Wolves

Waarom: Check de aankondiging (met video!) en het interview met Eins Zwei Orchestra. En je weet het: toegang is gratis maar wel even reserveren via club@3voor12utrecht.nl.


Wanneer: vrijdag 28 mei
Wat: poppy liedjes en indie
Waar: ’t Oude Pothuys
Wie: Tududuh en Lightwires

Waarom: Na een tijdje in zijn eentje te hebben gespeeld heeft Utrechter Ronald Straetemans (alias Tududuh) inmiddels een band om zich heen verzameld. Een paar weken geleden zagen we hem met alleen de gitarist spelen in dB’s. Wij vonden dat optreden “Mooi. Veelbelovend ook.”. Via Twitter begrepen we dat Straetemans zelf ook wel tevreden was. Vrijdag spelen ze in ’t Oude Pothuys met de volledige band. Dat zou zo maar nog beter kunnen worden. Ook uit Utrecht komt Lightwires. De band is bezig met nieuw materiaal als opvolger voor de bijna twee jaar geleden uitgebrachte EP Last Night Electric. Naast nummers van die EP kun je dan ook nieuw materiaal verwachten.


Wanneer: zaterdag 29 mei (van 13:00 – 1:00)
Wat: Counter Culture Festival
Waar: Recreatieplas Strijkviertel, De Meern
Wie: Aux Raus, The Bucketboyz, Platzak, De Stokers en anderen

Waarom: Hoewel de definitieve stemming nog plaats moet vinden, is er in de eerste kamer een meerderheid voor het wetsvoorstel dat kraken verbied. Net als onkruid laat de kraakbeweging zich niet snel uitroeien. Aanstaande zaterdag krijg je tijdens de vijfde editie van muziek- en kunstfestival Counter Culture Festival een menu voorgeschoteld van initiatieven die zijn ontsproten aan de kraakscene. Behalve kunst en allerlei acts is er net als voorgaande jaren ook een uitgebreid muziekprogramma. Behalve naar technopunkers Aux Raus kun je onder meer luisteren naar bands die hun wortels in de kraakscene hebben zoals The Bucketboyz, Platzak en De Stokers.


Wanneer: zaterdag 29 mei
Wat: cd-happening van Metro Mortale (oftewel: op zoek naar de perfecte popsong)
Waar: dB’s
Wie: Metro Mortale

Waarom: Als je het aantal bands ziet waarin Marnix Dorrestein, Willem Wits en Jelte Tuinstra spelen of gespeeld hebben, zou je bijna vergeten dat ze nog piepjong zijn. Metro Mortale lijkt van al die bands de eerste waar ze alles uit willen halen. Ambitieus zijn ze zeker: ze willen de perfecte popsong te schrijven. Op een aantal songs van hun gelijknamige debuut komen ze daar al dicht in de buurt. Misschien wel te vroeg voor een band waarvan de carrière feitelijk nog moet beginnen. Maar als de muziek die ze nu maken het resultaat is, hoor je ons niet klagen. Zaterdagavond presenteren ze hun debuutalbum in dB’s. Zorg dat je over vijf jaar, als ze een plekje in de top van de Nederlandse popmuziek hebben geclaimd, kunt zeggen: “Ik was erbij toen ze hun eerste album presenteerden”.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht