Weekagenda week 20 Weekagenda week 20

ME, New Secret Circus Tour, Rebeltronics, Wolf Parade, People Get Ready

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 20

ME, New Secret Circus Tour, Rebeltronics, Wolf Parade, People Get Ready

Tekst: Marc van der Laan ,

Het is al voor het tweede jaar, maar wij kwamen er pas net achter dat de finale van de Champions League op zaterdag wordt gespeeld. Zaterdag is echter ook altijd een avond met een ruim muzikaal aanbod. Wij van 3VOOR12/Utrecht voorspellen een draak van een wedstrijd die, na strafschoppen, wordt gewonnen door Inter Milaan. Toch maar de stad in dus! Hier zijn onze tips.

ME, New Secret Circus Tour, Rebeltronics, Wolf Parade, People Get Ready

Wanneer: donderdag 20 mei
Wat: mooie muziek
Waar: EKKO
Wie: ME en Lingby

Waarom: 3VOOR12/Utrecht is een seculier magazine maar ook wij werden geraakt door het aangrijpende verhaal van At The Close of Every Day-frontman Minco Eggerman (ME) over zijn worsteling met het geloof. Behalve rotsvast vertrouwen heeft die worsteling in de vorm van Hamden ook een mooi album opgeleverd. Wederom een bewijs van de stelling dat de diepste dalen soms ook de meest creatieve zijn. Donderdag speelt ME in EKKO, met in het voorprogramma de Duitse band Lingby.

Wanneer je de behoefte hebt om meteen na het optreden van ME uit je roes te ontwaken moet je in EKKO blijven voor de derde editie van Wildgroei. Deze keer kun je los gaan op de klanken van Monodeer en Ricky Y Rulo en op die van de vaste dj's Krampfhaft, Distrikt en Beat the Bastardz.


Wanneer: vrijdag 21 mei
Wat: The New Secret Circus-tour
Waar: ACU
Wie: The Secret Love Parade, Newyx, Circus Circus Casino + Forest Fire

Waarom: Het Utrechtse boekingskantoor Funny Trees timmert lekker aan de weg. Naast losse optredens hebben ze onder de naam New Secret Circus een heuse tour opgezet voor drie Amsterdamse bands. ACU is deze vrijdag de eerste stop. Met hun romantische indiepop is The Secret Love Parade de bekendste band van het drietal. Maar daar zou na deze tour nog wel eens verandering in kunnen komen. Alsof drie bands nog niet genoeg is presenteren onze vrienden van Beep! Beep! Back up the Truck op deze avond ook nog de band Forest Fire uit het hippe Brooklyn. Liefhebbers van Neutral Milk Hotel en Akron/Family opgelet! Omdat er vier bands zijn begint het allemaal al om 20:00 uur.


Wanneer: vrijdag 21 mei
Wat: Rebeltronics (23:00)
Waar: Tivoli de Helling
Wie: The DJ Producer, Bong-Ra, Thrasher, Murtsew en Deformer

Waarom: Rebeltronics is de periodieke avond in Tivoli de Helling waarop Utrechter Bong-Ra helemaal zijn gang kan gaan. Over het algemeen betekent dat de hardere, alternatieve dansstijlen. Maar Bong-Ra zou Bong-Ra niet zijn wanneer hij niet over schijnbare grenzen heen zou gaan. Laat je door hem verrassen!


Wanneer: zaterdag 22 mei
Wat: grillige rock uit Canada
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Wolf Parade en Joensuu 1685

Waarom: “Voor liefhebbers van Arcade Fire, Modest Mouse, Okkervil River, Spoon en The National” lezen we op de site van The Great Wide Open, waar ze in september ook spelen. Toe maar. Er zijn mindere schoenen om te vullen. Maar als ze deze promotekst waarmaken kan de band het perfecte alternatief zijn voor een anders lange avond met de Champions League-finale op de buis.


Wanneer: zondag 23 mei - matinee (16:00!)
Wat: puntige rock
Waar: dB’s
Wie: People Get Ready en Green Apple Habitant

Waarom: Een week geleden stond This Beautiful Mess nog op het programma van deze matinee in dB’s. Nu staat opeens People Get Ready op het affiche. Wat blijkt? This Beautiful Mess ligt (voorlopig) stil en People Get Ready is een soort doorstart onder een andere naam. De aanstekelijke debuutsingle 'Radio Uruzgan' zet de toon voor het nieuwe geluid. Met korte, puntige rocknummers beweegt de band weg van de langere en sfeervolle nummers van This Beautiful Mess. Deze zondag maar even checken in dB’s.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht