Weekagenda week 19 (met vrijkaarten voor Lushus cd-presentatie) Weekagenda week 19 (met vrijkaarten voor Lushus cd-presentatie)

Lushus, Turk en Hef, Utrecht Popprijs, Soestvrijstaal festival, Klub Radar, Ted Leo & The Pharmacists

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 19 (met vrijkaarten voor Lushus cd-presentatie)

Lushus, Turk en Hef, Utrecht Popprijs, Soestvrijstaal festival, Klub Radar, Ted Leo & The Pharmacists

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Nog één dag werken en dan staat voor de gelukkigen onder ons het Hemelvaartsweekend voor de deur. Om te voorkomen dat jullie je gaan vervelen pakken we in deze 3VOOR12/Utrecht-weekagenda extra groot uit. Het weekend begint met de cd-presentatie van Lushus en zondagmiddag eindig je in dB’s bij Ted Leo. Bekijk de rest van de weekagenda voor het programma van de overige dagen.

Lushus, Turk en Hef, Utrecht Popprijs, Soestvrijstaal festival, Klub Radar, Ted Leo & The Pharmacists

Wanneer: donderdag 13 mei
Wat: Lushus cd presentatie
Waar: SJU
Wie: Lushus, Space Siren, Stöma en Frank Möbus

Waarom: Alweer een cd-presentatie van een Utrechtse band. In het SJU Jazzpodium presenteert Lushus, dat  bekend staat om de energieke en krachtige optredens, donderdag het nieuwe album Barefoot. Het avant-gardistische jazzpunktrio is al jaren actief in de Europese undergroundscene. Op het nieuwe album klinkt de band avontuurlijker dan ooit. New wave, (post)rock, jazz, indiepop, latin en punk worden in hoog tempo met elkaar afgewisseld. Naast Lushus zijn er optredens van Stöma, Space Siren en Frank Möbus (Der Rote Bereich) en zijn er performances te zien. Na afloop zorgen dj M, dj Riotgirl en dj Wilco DP voor de dansvloertunes!

In samenwerking met het SJU Jazzpodium geeft 3VOOR12/Utrecht 3x2 kaarten weg voor deze avond. Geef daarvoor antwoord op de volgende vraag: ‘Door wie werd het album Barefoot geproduceerd?
Stuur je antwoord voor aanstaande donderdag 13 mei 11:57 uur op naar prijsvraag@3VOOR12Utrecht.nl


Wanneer: donderdag 13 mei
Wat: Nederlandse hiphop
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Turk en Hef en Kleine Viezerik

Waarom: Vorige week konden we nog genieten van de rhymes en beats van een aantal nieuwe Utrechtse hiphopacts; deze week komen een paar potentiële nationale toppers langs. Turk (ook wel Önder) timmert de laatste tijd aardig aan de weg. Dit jaar verschijnt zijn eerste album, De Kassier. Hef is wat dat betreft al een stapje verder, vorig jaar verscheen zijn goed ontvangen mixtape Hefvermogen. Als Turk en Hef hebben ze hun krachten gebundeld. De supportact is Kleine Viezerik (toffe naam!) en tussendoor draait dj FS Green plaatjes.


Wanneer: zaterdag 15 mei
Wat: Utrecht Popprijs (14:00 – 19:00 uur)
Waar: drie garages in de stad (check de website)
Wie: The Fudge, Kleinindustrie, Lemmascent, The Q!, Kowai en meer

Waarom: De Utrecht Popprijs is de bandwedstrijd voor alle bands uit de provincie Utrecht. Elf winnaars van de lokale popwedstrijden strijden in de halve finale voor vier finaleplekken. De halve finale speelt zich af in garages. Voor veel bands is dat immers de plek waar het echt is begonnen. Tussen 14:00 en 19:00 uur spelen de bands in een aantal rondes in één van de drie garages. Wij zetten ons geld op The Fudge, een band die zo’n beetje elke wedstrijd heeft gewonnen waaraan ze hebben deelgenomen (met uitzondering van The Clash of the Titans). Een jury kiest drie van de vier bands die doornaar finale, op 3 juni in Tivoli De Helling. Jij als bezoeker beslist wie de vierde wordt. Moet je natuurlijk wel even gaan kijken. De optredens in de garages zijn overigens voor nop.


Wanneer: zaterdag 15 mei
Wat: Soestvrijstaal Festival (15:00 – 23:00)
Waar: Openluchttheater Cabrio in Soest
Wie: Metro Mortale, Aestrid, A Polaroid View, Ladies Decision, Onder Ons, Diggy Dex en meer

Waarom: We zijn benieuwd wat er in de omgeving van Soest en Baarn door het water stroomt. Dat stuk van de provincie levert al een aantal jaren een constante stroom aan jonge, hippe bandjes af. Een aantal daarvan verdwijnt weer net zo snel als ze gekomen zijn. Denk maar aan de, helaas te vroeg gestopte, voormalige Grote Prijs-finalisten Sheriff of Hong Kong. Maar niet te lang getreurd. Die jongens en meisjes hebben over het algemeen niet genoeg aan één band, waardoor je ze net zo makkelijk weer in andere gezelschappen tegenkomt. Een deel van die bands is zaterdag te zien op het Soestvrijstaal Festival. Metro Mortale (komen binnenkort met hun debuutalbum), A Polaroid View en Aestrid (solo) zijn maar een paar van de bands die daar spelen. Verder zijn er ook hiphoppers, singer songwriters en dj’s te beluisteren en is er een randprogramma.


Wanneer: zaterdag 15 mei
Wat: Klub Radar
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Titus Andronicus, Think About Life, Olafur Arnalds, Dan le Sac vs. Scroobius Pip, Lazer Sword

Waarom: We leggen het nog één keer uit: Klub Radar is dé plek waar je elke twee maanden een nieuwe dosis vernieuwende en relevante bands en dj’s te horen kunt krijgen. Geen enkele band is hetzelfde. Leidend is het telkens proberen te verrassen van jullie als bezoekers, door het programmeren van gewaagde combinaties. Sommige van die bands zie je over een paar maanden misschien wel terug op de festivals, andere worden veroordeeld tot een bestaan in de muzikale marge. Met deze keer onder andere gloedvolle en intense muziek van Titus Andronicus en hiphop van Dan le Sac vs. Scroobius Pip.


Wanneer: zondag 16 mei
Wat: Amerikaanse indie
Waar: dB’s
Wie: Ted Leo & the Pharmacists en Sic Alps

Waarom: Afgelopen maandag Trans AM gemist in dB’s? Niet zo mooi. Gelukkig bieden de fijne mensen van dB’s je binnen een week een soort herkansing. Zondag stoppen namelijk wederom twee Amerikaanse indiebands in Utrecht voor hun enige Nederlandse optreden. Ted Leo is begonnen in de post-hardcorescene die eind jaren tachtig opbloeide aan de Amerikaans oostkust. Inmiddels bespeelt hij een veel breder palet en brengt hij zijn albums uit op toffe labels als Touch and Go en Matador. De reputatie van de band is met name gebaseerd op hun live-optredens. Het debuutalbum van voorprogramma Sic Alps verscheen al in albumlijstjes van personen als Thurston Moore (Sonic Youth). Die moet er wel verstand van hebben dachten we zo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht