Weekagenda week 18 (met kaarten voor cd presentatie I Am Oak) Weekagenda week 18 (met kaarten voor cd presentatie I Am Oak)

Slim Cessna’s Auto Club, De Overdosis, I Am Oak en Grizzly Adams, Trans Am

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 18 (met kaarten voor cd presentatie I Am Oak)

Slim Cessna’s Auto Club, De Overdosis, I Am Oak en Grizzly Adams, Trans Am

Tekst: Marc van der Laan ,

Met drie release shows deze week zou je zomaar kunnen denken dat het goed gaat met de Utrechtse popmuziek. Wij van 3VOOR12/Utrecht denken dat dat ook zo is. Vooral naar de albums van I Am Oak en Grizzly Adams hebben we al een tijd uitgekeken. Bekijk onze weekagenda voor hun releaseshows en nog veel meer.

Slim Cessna’s Auto Club, De Overdosis, I Am Oak en Grizzly Adams, Trans Am

Met drie releaseshows deze week zou je zomaar kunnen denken dat het goed gaat met de Utrechtse popmuziek. Wij van 3VOOR12/Utrecht denken dat dat ook zo is. Vooral naar de albums van I Am Oak en Grizzly Adams hebben we al een tijd uitgekeken. Omdat het goede bands zijn en omdat we denken dat de albums ook landelijk aandacht zullen krijgen. Maar jongens, kunnen jullie de volgende keer even met elkaar afstemmen om te zorgen dat de releaseshows niet gelijktijdig plaats vinden?

Wanneer: donderdag 7 mei
Wat: americana/country
Waar: EKKO
Wie: Slim Cessna’s Auto Club en Templo Diez

Waarom: Liedjes over hel en verdoemenis, moord en doodslag, drank en vrouwen, maar dan met humor gebracht. Het Amerikaanse Slim Cessna’s Auto Club speelt die liedjes met banjo, contrabas en pedal steel. Niet verrassend wanneer je weet dat leden van de band eerder in 16 Horsepower, Woven Hand en Delta 72 hebben gespeeld of spelen. Spin Magazine heeft ze al eens de beste liveband van Amerika genoemd. Support komt van het Haagse Templo Diez.


Wanneer: vrijdag 7 mei
Wat: De Overdosis (hiphop)
Waar: EKKO
Wie: Dead Homies, Verdomd, Djablo

Waarom: Maar liefst twee albums worden er op deze editie van De Overdosis gepresenteerd. De Utrechtse rapper Steen werkt al een paar jaar samen met Spinal van de crew Nul7Negen. Met de andere leden van Nul7Negen vormen ze de nieuwe formatie Dead Homies. Hun debuut album is gebaseerd op de film Menace II Society, een fel realistisch portret van een gewelddadig bestaan in de buitenwijken van Los Angeles.
Verdomd bestaat uit Utrechters N-Ill en Ta Mère. Hun album Halve Maan is de tweede release in 2010 op Hof van Jaeden. Labelbaas J.A.E. is verantwoordelijk voor de enige gastverse. Goede kans dat hij er vanavond ook bij is. De avond wordt geopend met de harde teksten, opzwepende verses en aanstekelijke hooks van Djablo.


Wanneer: zondag 9 mei
Wat: I Am Oak cd-presentatie (15:30 uur)
Waar: EKKO
Wie: awkard i, The Black Atlantic, I Am Oak

Waarom: Bijna anderhalf jaar geleden staken we op onze site al de loftrompet over twee in eigen beheer uitgebrachte releases van I Am Oak, het stemmige Old Songd en het spannende Sou Ka. Sindsdien heeft de band van Thijs Kuijken gestaag gewerkt aan hun melancholische, maar ademende liedjes waarin akoestische gitaar, bas, banjo, spaarzame drums en samenzang zorgen voor een warm geheel. Afgelopen december was de band één van de genomineerden in categorie meest veelbelovende Utrechtse band bij de 3VOOR12/Utrecht awards. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor het echte debuutalbum ‘On Claws’ dat zondagmiddag wordt gepresenteerd. Awkward I en The Black Atlantic zijn passende opwarmers. Als onze glazen bol zich niet vergist zien we de band begin volgend jaar op Eurosonic/Noorderslag staan. Luister voor een voorproefje naar de uitzending van Prayer for My Demo bij Utracks op 28 april. Het aanwezige panel is net zo onder de indruk als wij.

3VOOR12/Utrecht geeft 2 x 2 kaarten voor het optreden en 2 download cards* van the Black Atlantic weg. Je hoeft alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag: op welk label komt het album van I Am Oak uit?
Stuur voor vrijdag om 11:57 een mail met het antwoord op de vraag, je naam en telefoonnummer naar
prijsvraag@3voor12utrecht.nl.

*Geeft toegang tot een live videoregistratie van een intiem optreden, een live EP en het album Reverence for Fallen Trees in ongecomprimeerd formaat.


Wanneer: zondag 9 mei
Wat: Grizzly Adams cd-presentatie tijdens Dying Giraffe Recordings matinee (15:00 uur)
Waar: dB’s
Wie: Grizzly Adams, King Me, Good Dog Happy Man, Tududuh, Jaakko & Jay

Waarom: Het gerespecteerde Vlaamse webmagazine Goddeau, noemde Boy Ler “het beste dat de Nederlandse rockmuziek overkomen is sinds de eeuwwisseling”. U noemt dat misschien overdreven, wij noemen dat smaak. Sinds het verschijnen van hun laatste album Lord Palf zijn ze één bandlid kwijt geraakt en hebben ze onder de naam Grizzly Adams een doorstart gemaakt. Net als Boy Ler speelt Grizzly Adams donkere songs waarin het hard zoeken is naar een spoortje licht. Daarnaast hebben ze met Daniel Papen één van de meest markante stemmen in de Nederlandse popmuziek binnen de gelederen. Het afgelopen jaar hebben de drie leden met precisie en overgave aan hun debuutalbum Hombre Grande gewerkt, dat ze zondagmiddag presenteren. Wij hebben het tot nog toe moeten doen met de song ‘Hello Dan’ als voorproefje (ook te vinden op de Hollandse Nieuwe compilatie op de luisterpaal). Daarmee wordt een tipje van de sluier opgelicht van wat mogelijk één van de meest intense en hypnotiserende albums van 2010 wordt.
Ook de platen van Good Dog Happy Man uit Utrecht en King Me uit Deventer verschijnen op het sympathieke label Dying Giraffe Recordings. King Me heeft net hun nieuwe album Them Brawlers uitgebracht en presenteert dat vandaag ook. Wij hebben het nog niet gehoord maar onze vrienden van Kindamuzik zijn er helemaal wild van.
Om de middag compleet te maken treden Tududuh uit Utrecht en de Finse Feel Good Folkpunkers Jaakko & Jay ook nog op. En dat alles verdeeld over twee zalen.Wanneer: maandag 10 mei
Wat: indie/post/krautrock
Waar: dB’s
Wie: Trans Am, Lazer Crystal

Waarom: Eigenlijk al week 19 maar wanneer Trans Am, één van de beste indie/post/krautrock bands van de afgelopen 10 jaar, zomaar Utrecht aandoet mag dat niet ongemerkt voorbij gaan. Live zijn ze op hun best! Hun support nemen ze zelf mee: Lazer Crystal, dat met hun indie electro postrock op een vreemd wringende manier heerlijk swingt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht