The Gasoline Brothers omlijsten de Giro-finish met muziek The Gasoline Brothers omlijsten de Giro-finish met muziek

Italiaanse wielertocht onthaald met Utrechtse klanken

, Tekst: Joris Michels / Foto's: Ron Beenen

The Gasoline Brothers omlijsten de Giro-finish met muziek

Italiaanse wielertocht onthaald met Utrechtse klanken

Tekst: Joris Michels / Foto's: Ron Beenen ,

Heel Nederland heeft mogen meegenieten, want Utrecht ontving de Giro! Maar wie waren nou die Hollandse herauten met die heerlijke clip? Hoe een niet-rijdende renner en een handvol wielminnende muzikanten Utrecht tot wielerstad omtoverden.

Italiaanse wielertocht onthaald met Utrechtse klanken

Dit weekend legde de Giro de stad plat; eerst Amsterdam, vervolgens Utrecht. In het kader van de Europese eenwording mochten wij deze Ronde van Italië op het Jaarbeursplein verwelkomen. Ook mochten we vreselijk omfietsen en gedogen dat overal waar we keken, we omringd waren door roze petjes. Uiteindelijk won na een aantal valpartijen in een krappe vijf uur Farrar voor inmiddels fietsminnend Utrecht. De finishdag werd opgeluisterd met niet een, maar twee optredens van The Gasoline Brothers.

Wielrenner Koos Moerenhout, die dit weekend niet meedeed wegens ziekte, en The Gasoline Brothers maakten vorig jaar een heus wielrenliedje, 'There It Goes'. Waar het feitelijk bedoeld was om Moerenhout op te jutten in zijn jacht op de titel, groeide het uit tot wieleranthem. Het was een gebbetje, toen met Koos, maar inmiddels: een gesprek bij de radio, goede contacten, een gimmick, de enthousiaste aansporingen van plaatdokter Niels Aalberts, inmenging van Rabobank en de gemeente… Voor je het weet wordt het een gek verhaal. Speciaal voor de Giro schreven The Gasoline Brothers nog een wielerliedje, 'In Our Town'. Er kwam een knappe clip bij en de aandacht en waardering voor The Gasoline Brothers groeiden. Radio 1-luisteraars konden het Giroliedje horen, lezers van de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport kregen interesse in het verhaal en het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen volgde. En dan dit weekend de klapper: spelen voor de Giro. In het begin van de zondagmiddag achter het stadhuis en dan wat later voor alle bobo's en beroemdheden en wielrenners van jewelste.

Gezien: The Gasoline Brothers tijdens de finishdag van de Giro, zondag 9 mei 2010 @ centrum van Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht