Second7 maakt rock zonder fratsen op Overdrive (win kaarten voor de release!) Second7 maakt rock zonder fratsen op Overdrive (win kaarten voor de release!)

Strak debuutalbum blijft binnen gebaande paden

, Tekst: Marlous van Merkenstein

Second7 maakt rock zonder fratsen op Overdrive (win kaarten voor de release!)

Strak debuutalbum blijft binnen gebaande paden

Tekst: Marlous van Merkenstein ,

Na twee jaar van vooral veel optreden, is het debuutalbum van de Utrechtse band Second7 er dan eindelijk. Overdrive is een knappe en professionele plaat, maar heeft moeite heeft om de aandacht van de luisteraar tien nummers lang vast te houden.

Strak debuutalbum blijft binnen gebaande paden

Second7 is voortgekomen uit de band INUMANE. De bandleden gingen wegens meningverschillen uit elkaar. Drummer Dimitry de Vink en zanger Rachid Reijers vormden een nieuwe band en zo zag de  Utrechtse band Second7 in 2007 het levenslicht. De afgelopen twee jaar traden de vier jongens veel op en nog geen twee maanden geleden stonden ze in de finale van The Clash of The Titans. Aankomend weekend presenteren zij hun in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum Overdrive.

Second7 werd door de jury van Clash of the Titans en door het online magazine Utrecht Roxx omschreven als Creed-achtige stadionrock. De stijl van Second7 vertoont inderdaad overeenkomsten met Creed maar laat zich moeilijk in één genre plaatsen.  De tien nummers op Overdrive zijn erg afwisselend. Het album opent met  'Ego Trip', een metalachtig nummer. 'The Labyrinth' is juist een stevig rocknummer. 'Finally' zorgt voor verfrissing tussen de liedjes vol gitaarspel en drum. 'Fading' is een aangrijpende en ontroerende ballad geworden waarin Second7 zijn gevoelige kant laat zien. Zanger Reijers stort vol overgave zijn hart leeg en wordt aan het eind bijgestaan door de gitarist die de tweede stem verzorgt.  

De band wil herkenbare muziek maken die veel mensen aanspreekt. Dat doen ze dan ook net even te veel. In sommige nummers, zoals in 'Over' klinkt het refrein langdradig en weinigzeggend. Er zit niet veel pit in, terwijl de rest van het nummer niet saai is en stevig doorrockt. Zo is het laatste nummer op het album, 'The Labyrinth' een stevige afsluiter met een vol geluid, afwisseling en snelle ritmes. Maar wederom is daar een weinig energiek refrein dat de rest van het nummer afremt. Liedjes die gezellig en makkelijk mee zijn te blèren tijdens een concert, maar die thuis uit de speaker anders klinken. 

De debuutplaat van Second7 getuigt van professionaliteit, al blijft de hele cd binnen de gebaande paden van de rockmuziek. Op Overdrive staan afwisselende nummers, maar er gebeurt verder niets verrassends. De valkuil zit hem vooral in de refreinen, die de liedjes langdradig maken. Voor liefhebbers van no- nonsense rock zonder fratsen is Overdrive een aanrader. De band heeft potentie om te groeien, maar zal wel op zoek moeten naar een eigen en origineel geluid om ook de kritische luisteraar voor zich te winnen.   

Wil jij ook bij de releaseshow van Overdrive aanwezig zijn in dB’s op 15 mei? 3VOOR12/Utrecht geeft kaarten weg! Mail je naam en telefoonnummer voor 14 mei voor 11.57 naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl en je hoort snel of je één van de gelukkigen bent.

Te zien: Cd-presentatie Second7 (met gastoptreden van Deviation ), zaterdag 15  mei @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht