Reserveer nu voor de mei-editie van Club 3VOOR12/Utrecht Reserveer nu voor de mei-editie van Club 3VOOR12/Utrecht

Met Het Gloren, Eins Zwei Orchestra, Lola Montez, Krampfhaft, Three Blind Wolves

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Reserveer nu voor de mei-editie van Club 3VOOR12/Utrecht

Met Het Gloren, Eins Zwei Orchestra, Lola Montez, Krampfhaft, Three Blind Wolves

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Televisieprogramma’s gaan een voor een op zomerstop, maar onze Club gaat nog vrolijk even door. Niets zachtjes uitdoven: de vlam gaat er op de een-na-laatste editie van agendajaar 2009/2010 goed in. Donderdag kun je in dB’s genieten van een keur aan muzikaal moois, van poppy shoegaze tot knetterharde beats.

Met Het Gloren, Eins Zwei Orchestra, Lola Montez, Krampfhaft, Three Blind Wolves

Televisieprogramma’s gaan een voor een op zomerstop, maar Club 3VOOR12/Utrecht gaat nog vrolijk even door. Niets zachtjes uitdoven: de vlam gaat er op de een-na-laatste editie van agendajaar 2009/2010 goed in.

Opener van de avond is Het Gloren, de Nederlandstalige onderneming van Floris Schrama. Een maand na de release van zijn debuutalbum Glorie123 bij Beep! Beep! Back up the Track vult hij dB’s met zijn poëtische klanken. Gaat dat horen en beoordeel zelf of de vergelijking met Spinvis terecht is.

Eins Zwei Orchestra is een project van het echtpaar Stefan (The Spirit That Guides Us, Satellite7) en Lydia (Brown Feather Sparrow, This Beautiful Mess) van Maurik. De geliefden maken muziek die klinkt als een Shoegazeband zoals My Bloody Valentine en The Pains of Being Pure At Heart, voorzien van een kleurrijk poplaagje. Newgaze, aldus hun MySpace. Geselecteerd voor de Popronde 2010, doet de band vanaf september verschillende Nederlandse podia aan. Voor het zover is, kun je Eins Zwei Orchestra deze maand alvast bewonderen bij de Club.

En dat is niet de enige primeur van vanavond. Ook Lola Montez beleeft haar livedebuut. Onder de leden van deze postpunkband herkennen we bekenden uit de Utrechtse muziekscene. Gitarist Floris van Bergeijk kennen we ook wel als MURW en als de helft van Durk Attaturk, terwijl bassist Joram Tornij lokale bekendheid heeft vergaard als frontman van Most Unpleasant Men. Samen met zangeres Ariadna Rubio Lleó en jazzdrummer Wieland Möller namen zij in april een demo op. Donderdag hoor je hoe hun nummers, met speelse titels als ‘I Like Spiders’ en ‘Topmodel’, klinken.

Dan is het podium aan is Krampfhaft, het elektronische project van Joris van Grunsven, die we ook kunnen kennen van The Happy Few en zijn samenwerking met Tifèn. Krampfhaft kan worden beschouwd als de missing link tussen wavepop en breakcore. Denk aan Aphex Twin en Venetian Snares: lieflijke melodieën afgewisseld met snerpende, agressieve beats. Maak je borst maar nat.

De vijfde band van de avond heet Three Blind Wolves. Deze mannen uit Glasgow komen naar Nederland voor een viertal optredens, waaronder een tijdens onze eigen Club. De bandnaam is gebaseerd op een nummer dat de jonge zanger Ross Clark schreef over zijn bandleden. Gevraagd wat publiek van een show van Three Blind Wolves kan verwachten, antwoordt hij: “We want people to have as much fun as possible. I hate the assumption that everyone in Scotland is miserable. I mean, yeah, we’re all really good at being miserable, but we can be more than that. People should go to a show and have a good time.” Amen to that!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht