Pop overheerst bij Lola Kite en Das Pop Pop overheerst bij Lola Kite en Das Pop

Liedjes en synthesizers vieren de boventoon op derde dag Festival aan de Werf

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto's: Ron Beenen

Pop overheerst bij Lola Kite en Das Pop

Liedjes en synthesizers vieren de boventoon op derde dag Festival aan de Werf

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto's: Ron Beenen ,

Over het muziekprogramma van Festival aan de Werf is goed nagedacht. Op vrijdag vormden Anne Soldaaat en Tim Knol een passende combinatie. Ook de optredens van Lola Kite en Das Pop op zaterdag sloten goed op elkaar aan. Dat daarmee geen verrassende combinaties op het podium stonden deerde de vele bezoekers niet. Wij maakten een impressie.

Liedjes en synthesizers vieren de boventoon op derde dag Festival aan de Werf

Kevin Moens, de muzieprogrammeur van Festival aan de Werf, had één grote wens: het Belgische Das Pop naar het podium op de Neude halen. Dit jaar is dat eindelijk gelukt. Vol overgave en op overtuigende wijze speelt de groep onder leiding van Bent van Looy hun vrolijke popsongs. Behalve diverse bekende Das Pop klassiekers worden ook nummers gespeeld van hun gelijknamige album uit 2009. Een lekker volle Neude kan er geen genoeg van krijgen.

Das Pop werd voor deze avond gepaard aan het Nederlandse Lola Kite. Ook deze band brengt popliedjes met een door synthesizers bepaald geluid. Dat daar in Nederland een publiek voor is blijkt uit het enthousiasme waarmee Lola Kite werd ontvangen. De band was in 2009 Hollandse Nieuwe bij VPRO’s 3VOOR12 en speelde in januari op Noorderslag. De afgelopen periode heeft de band druk gewerkt aan het debuutalbum dat in september verschijnt bij Excelsior-Recordings.

Gezien: Festival aan de Werf met Lola Kite en Das Pop, zaterdag 22 mei 2010 @ Neude

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht