Een avond laveren tussen pop, folk en roots Een avond laveren tussen pop, folk en roots

Onder Invloed avond Festival aan de Werf biedt mooi eigen werk en veel verrassende covers

, Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Martien Janssen

Een avond laveren tussen pop, folk en roots

Onder Invloed avond Festival aan de Werf biedt mooi eigen werk en veel verrassende covers

Tekst: Niels Spinhoven / Foto's: Martien Janssen ,

Het muziekprogramma op het festivalterrein is vanavond voor bands die laten horen waar ze de mosterd halen onder het motto ‘Onder Invloed’. The Cosmic Carnival, The Seventeenth Century en Awkward I spelen daarom een mix van eigen werk en songs van hun muzikale voorbeelden.

Onder Invloed avond Festival aan de Werf biedt mooi eigen werk en veel verrassende covers

Het muziekprogramma op het festivalterrein is vanavond voor bands die laten horen waar ze de mosterd halen onder het motto ‘Onder Invloed’. Onder Invloed is het concept waarin journalist Matthijs van der Ven muzikanten uit hun gebruikelijke omgeving haalt en ze op bijzondere plaatsen muziek laat spelen van artiesten die hen hebben geïnspireerd. 

Grote Prijswinnaar The Cosmic Carnival begint voor een leeg Neude dat zich na de eerste liedjes al snel vult. De geoliede band speelt naast werk van anderen een selectie van hun veelzijdige debuut EP en neemt hier en daar de tijd om hun nummers al improviserend uit te bouwen. Het Schotse The Seventeenth Century heeft nog geen studiowerk uit, maar de band maakt desondanks naam. Het barokke werk van de band hangt scheef van de folkinvloeden en is bij vlagen onheilspellend door de extraverte voordracht van zanger Mark Farmer. Awkward I sluit de avond af met een gaandeweg van kleur verschietende set.

Gezien: Festival aan de Werf met The Cosmic Carnival, The Seventeenth Century en Awkward I, dinsdag 25 mei 2010 @ Neude

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht