Diversiteit troef op In A Cabin With-avond op Festival aan de Werf Diversiteit troef op In A Cabin With-avond op Festival aan de Werf

Drie bands zorgen voor mooie muziekavond op de Neude

, Tekst: Hanneke van der Linde - de Zeeuw / Foto's: David Eerdmans

Diversiteit troef op In A Cabin With-avond op Festival aan de Werf

Drie bands zorgen voor mooie muziekavond op de Neude

Tekst: Hanneke van der Linde - de Zeeuw / Foto's: David Eerdmans ,

Op het Festival aan de Werf staat Tweede Pinksterdag een In A Cabin With-avond geprogrammeerd waarbij drie verschillende acts optreden. In A Cabin With is een uniek project waarbij Nederlandse artiesten zichzelf in een inspirerende omgeving opsluiten om pas naar buiten te komen als er een volledige cd is afgemaakt. Drie bands staan vanavond op de Neude om de resultaten ten gehore te brengen.

Drie bands zorgen voor mooie muziekavond op de Neude

Op Tweede Pinksterdag staat er een bijzondere avond op het programma van Festival aan de Werf. Op de Neude zijn bands te zien die hebben meegewerkt aan het unieke project In A Cabin With. Het idee van dit project is simpel: stop een Nederlandse muzikant samen met een topproducer weg op een afgelegen, inspirerende locatie. Na tien dagen is het de bedoeling dat ze terugkomen met een compleet album dat later op de site van In A Cabin With gedownload kan worden.

De Groningse band The Black Atlantic mag deze avond het spits afbijten. De band speelt een strakke set, waarbij meerstemmige zang wordt ondersteund door minimalistische percussie en dromerige gitaaruithalen. Af en toe lijkt de band moeite te hebben met het geluid: de langgerekte zangpartijen zijn niet altijd even zuiver en de heren kijken soms bedenkelijk terwijl ze hun oordopjes nog wat verder naar binnen duwen. Frontman Geert van der Velde probeert pas halverwege de set het publiek bij zijn optreden te betrekken. Helaas weet The Black Atlantic die aandacht niet vast te houden. Tegen het einde van de set lijkt de band pas in zijn element te zijn, maar dan is het helaas al te laat: de toeschouwers kletsen intussen gezellig met elkaar onder het genot van een biertje.

De tweede act van de avond, Steye & The Ottowanians, maakt dansbare, uptempo funk waardoor de stemming op de Neude snel omslaat. Niet in de laatste plaats door de interactieve visuals die het collectief heeft meegebracht. De beelden, die aansluiten op het ritme van de muziek, zorgen ervoor dat het kijken naar deze act een waar feest voor het oog wordt. De energieke Steye geniet zelf ook zichtbaar: “Ik vond het zelf ook perfect gaan!”, verzucht hij na een lied waarbij een drum counter op het scherm het aantal slagen op de snaredrum heeft bijgehouden. De tijd vliegt voorbij omdat Steye zijn nummers afwisselt met verschillende leuke anekdotes over zijn deelname aan het In A Cabin With-project.

ME & Stupid, een project van Bettie Serveert-zangeres Carol van Dyk, zou de avond afsluiten. Helaas heeft Van Dyk stemproblemen waardoor Festival aan de Werf gedwongen werd een vervanger te zoeken, die werd gevonden in Woost. Deze band heeft nog niet meegedaan aan een project van In A Cabin With, maar weet ME & Stupid goed te vervangen. De band geeft een strakke gitaarrockshow weg: niets meer en niets minder. De stijlvol geklede heren hebben het duidelijk naar hun zin tijdens het optreden. Woost zorgt zodoende voor een prima afsluiter van een mooie muziekavond.

Gezien: In A Cabin With-avond op het Festival aan de Werf, met The Black Atlantic, Steye & The Ottowanians en Woost, maandag 24 mei 2010 @ de Neude, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht