Casper Adrien maakt dromerige luisterliedjes Casper Adrien maakt dromerige luisterliedjes

EP To Save A Fish From Drowning smaakt naar meer

, Tekst: Linda van Houwelingen

Casper Adrien maakt dromerige luisterliedjes

EP To Save A Fish From Drowning smaakt naar meer

Tekst: Linda van Houwelingen ,

Op zijn nieuwe EP To Save A Fish From Drowning biedt de Utrechtse singer-songwriter Casper Adrien de luisteraar fijne maar soms ook indringende akoestische nummers met hier een daar een rauwe rand.

EP To Save A Fish From Drowning smaakt naar meer

Van origine komt Casper Broekaart, alias Casper Adrien, uit de groene omgeving van de Veluwe, maar sinds enige jaren mag hij zich Utrechter noemen. De singer-songwriter won in 2008 al de HU-Popprijs en heeft nu ook zijn eigen EP: To Save A Fish From Drowning.

Voor de Popronde van komend najaar heeft hij al een plekje bemachtigd en daarnaast is Casper Adrien te zien tijdens de kwartfinales van De Grote Prijs. Nu ook zijn EP uit is, is de 24-jarige singer-songwriter helemaal klaar om Nederland te laten horen wat hij in z’n mars heeft. Wanneer je To Save A Fish From Drowning in handen hebt, valt meteen op hoeveel aandacht aan het artwork is besteed. Deze taak heeft Casper overgelaten aan de dame en heer van MMmade, die eerder voor de Utrechtse band Kensington hebben ontworpen. Niet alleen een fotootje van Casper met zijn gitaar is te zien op de cover, maar ook sieren -hoe kan het ook anders- gedetailleerde vissen de plaat. Rustgevend wel, net als de muziek die erop staat.


Voor het produceren van zijn EP heeft Casper met diverse muzikanten samengewerkt. Tijdens openingsnummer ‘Don’t Let The Lights’ hoor je dit meteen. Violiste Gelke Boontje vult hierin de mondharmonicapartijen mooi aan met haar bijpassende vioolspel. Mede hierdoor klinkt het geheel een stuk vrolijker dan wanneer Casper alleen zijn gitaar als begeleidend instrument had gebruikt. Vergeleken met de andere vijf liedjes op To Save A Fish From Drowning klinkt dit nummer het meest poppy, aangevuld met folkinvloeden.


‘Farewell (My Friend)’ is wel zo’n akoestisch nummer waarin Casper zichzelf begeleidt op gitaar en geen andere instrumenten te horen zijn. Hierdoor komt de emotie uit de tekst sterk naar voren, wat het liedje in combinatie met de fragiele tokkel melancholisch maakt. Casper zingt zijn nummers vol overgave, wat vooral in ‘Small’ goed te horen is. De lange uithalen die zijn warme stem hierin maakt doen ietwat rauw en doordringend aan, maar zijn evengoed geschikt om in weg te dromen. To Save A Fish From Drowning bevat stuk voor stuk fijne luisterliedjes waarvan best een hele cd gemaakt mag worden. 


Te zien: Casper Adrien, Jae, Lake Montgomery, Mika Aikimen en Yori Swart
tijdens de kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland, vrijdag 25 juni 2010 @ Paard Café, Den Haag 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht