Bevrijdingsdag 2010: vrijheid, veiligheid en veel muziek (deel I) Bevrijdingsdag 2010: vrijheid, veiligheid en veel muziek (deel I)

Een gepaste opening met 'A Little Less Conversation'

, Tekst: Mike van Dooyeweert, Maarten Braun, Marc van der Laan / Foto's: Armelle van Helden, Edward Bos, Frans van Arkel, Anna van Kooij, Tim van Veen

Bevrijdingsdag 2010: vrijheid, veiligheid en veel muziek (deel I)

Een gepaste opening met 'A Little Less Conversation'

Tekst: Mike van Dooyeweert, Maarten Braun, Marc van der Laan / Foto's: Armelle van Helden, Edward Bos, Frans van Arkel, Anna van Kooij, Tim van Veen ,

Ja, het was gezellig druk op het Utrechtse Bevrijdingsfestival. Het leek niet drukker dan andere jaren, maar al aan het begin van de middag bereikten ons via Twitter berichten dat er geen mensen meer naar binnen mochten. Wie vroeg kwam, had dus geluk en kon genieten van de opening van Junkie XL, de melancholische klanken van Blaudzun de dampende funk van Gotcha! Allstars.

Een gepaste opening met 'A Little Less Conversation'

Ja, het was gezellig druk op het Utrechtse Bevrijdingsfestival. Het leek niet drukker dan andere jaren, maar al aan het begin van de middag bereikten ons via Twitter berichten dat er geen mensen meer naar binnen mochten. Het was al opgevallen dat er anders dan andere jaren tourniquets bij de ingang stonden. Om het risico op ongeregeldheden te vermijden had de organisatie ervoor gekozen om het festivalterrein volledig te omheinen. De brandweer had vervolgens bepaald dat er maximaal 10.000 bezoekers op een gesloten terrein met deze omvang toegelaten mochten worden. Die maximale capaciteit van was in de loop van de middag al bereikt. En daarom gingen de poorten dicht en mochten er alleen mensen naar binnen als anderen het terrein verlieten. Lees het artikel van Ingmar Griffioen over de verscherpte maatregelen bij verschillende Bevrijdingsfestivals. In het artikel wordt ook de keuze in Utrecht toegelicht.
 
Er ontstonden lange rijen voor de diverse toegangen. Sneu voor al die mensen die speciaal voor hun favoriete acts naar het Bevrijdingsfestival kwamen en nu dus niet naar binnen konden. Een aantal mensen maakte van de nood een deugd door een plekje te zoeken op het gras buiten het festivalterrein en daar alsnog te luisteren naar de verschillende bands.

Wie vroeg kwam, had geluk. Rond een uur of één heeft een groepje mensen zich al verzameld op de heuvel voor het sculptuurpodium. De meiden van het Vinylcollectief gaan helemaal uit hun dak in hun eigen dj-booth, terwijl aan de andere kant van het veld Ambassadeur van de Vrijheid Junkie XL het festival opent.

Gezien: Bevrijdingsfestival Utrecht, met Junkie XL, Blaudzun, Electric AlleyCat en Drive Like Maria, woensdag 5 mei 2010 @ Park Transwijk

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht