Agenda Festival aan de Werf (met gastenlijstplekken voor Onder Invloed-afterparty) Agenda Festival aan de Werf (met gastenlijstplekken voor Onder Invloed-afterparty)

Tim Knol, Anne Soldaat, Lola Kite, Das Pop, In A Cabin With, Onder invloed, Florian Wolff, Moss

, Tekst: Rianne Moes

Agenda Festival aan de Werf (met gastenlijstplekken voor Onder Invloed-afterparty)

Tim Knol, Anne Soldaat, Lola Kite, Das Pop, In A Cabin With, Onder invloed, Florian Wolff, Moss

Tekst: Rianne Moes ,

Jawel, het Utrechtse festivalseizoen is definitief begonnen! Laat die zwoele temperaturen maar komen, want de komende week zul je heel wat avondjes op de Neude doorbrengen. Festival aan de Werf brengt je veel theater, maar ook muzikaal is het dit jaar weer smullen geblazen. Een greep uit het aanbod.

Tim Knol, Anne Soldaat, Lola Kite, Das Pop, In A Cabin With, Onder invloed, Florian Wolff, Moss

Wanneer: vrijdag 21 mei
Wat: singer-songwriter
Waar: Neude
Wie: Tim Knol en Anne Soldaat

Waarom: Beide artiesten behoren tot de beste Nederlandse singer-songwriters van nu. Anne Soldaat, oud-gitarist van Daryll-Ann, heeft met zijn goed ontvangen album In Another Life definitief naam gevestigd als solo-artiest. De combinatie van zijn nog altijd sublieme gitaarspel en de frisse poprockliedjes, met soms een melancholisch randje, liggen fijn in het gehoor.
Tim Knol behoeft ook geen uitleg meer. De twintigjarige singer-songwriter heeft in korte tijd Nederland betoverd met zijn gouden keel, charme en liedjes die het midden houden tussen roots, folk en seventies rock. Een paar maanden geleden trok hij de aandacht van het grote publiek als voorprogramma van Johan en nu tourt hij door het hele land met zijn band. Eind januari bracht hij zijn debuutalbum uit bij Excelsior, waar Anne Soldaat trouwens ook een liedje voor schreef.

 

Wanneer: zaterdag 22 mei
Wat: pop, pop en nog eens pop. Oh en heel veel Grolsch.
Waar: Neude
Wie: Lola Kite en Das Pop

Waarom: Het is Grolschavond op de Neude en ook al hebben wij bij 3VOOR12/Utrecht nooit een excuus nodig om bier te drinken, er komen ook nog eens hele leuke bandjes vanavond.
Het Amsterdamse Lola Kite maakt wat het best omschreven kan worden als synthpop. Veel bliepjes dus, maar ook mooie, zelfs wat donkere melodieën. Denk een beetje aan MGMT. Lola Kite is nog niet zo bekend, maar stond al op een aantal grote festivals. De band speelde op Noorderslag, Into The Great Wide Open en laatst nog op Tweetakt. Live heeft de band zich dus al meer dan eens bewezen en in september brengt de band een album uit bij Excelsior.
Het Belgische Das Pop maakt al meer dan tien jaar popliedjes zoals popliedjes horen te zijn. Dat kan niet van veel bands gezegd worden. De liedjes zijn vrolijk, maar met diepgang. Modern, maar ook tijdloos. Das Pop speelt luchtige liedjes, die afgewisseld door de nodige ballad rustig een hele avond kunnen vermaken. 

 

Wanneer: maandag 24 mei
Wat: indie
Waar: Neude
Wie: In A Cabin With: The Black Atlantic, Steye en ME & STUPID

Waarom: In A Cabin With is een uniek project dat heeft gezorgd voor verscheidene muzikale juweeltjes. Het idee: Nederlandse muzikanten gaan naar een inspirerende locatie in het buitenland en nemen daar in samenwerking met lokale muzikanten een album op. De muziek die hieruit ontstaat is vaak verrassend goed en heeft het beetje extra pit, een zekere je-ne-sais-quoi .
Zo nam de Groningse indieband The Black Atlantic een album op in een klein plaatsje in de bergen in Upstate New York. Het resultaat is Reverence For Fallen Trees, een fijne zachte indieplaat waar je de wind bijna hoort ruisen en de bomen fluisteren. Zangeres Carol van Dijk en gitarist Peter Visser van Bettie Serveert gingen down under en  namen met Australische musici een album op onder naam ME & STUPID. Multitalent Steye ging op reis op naar Canada en maakte het swingende album Hum & Ears in Canada, Ottowa.  

 

Wanneer: dinsdag 25 mei
Wat: covers
Waar: Neude
Wie: Onder Invloed met The Cosmic Carnival, The Seventeenth Century en Awkward I

Waarom: Onder Invloed is het succesvolle project van Matthijs van de Ven, waarin hij muzikanten op een eigen, unieke manier covers laat spelen van hun grootste invloeden. Onder Invloed is maandelijks te bezoeken in een stampvol U Rock (en Winston in Amsterdam) en nu is er een speciale editie op Festival aan de Werf. In deze editie spelen singer-songwriter Awkward I, poprockbandje The Cosmic Carnival en folkrockband The Seventeenth Century hun favoriete nummers, op een geheel eigen(zinnige) manier. 

WIN! 3VOOR12/Utrecht mag 2x2 gastenlijstplekken weggeven voor de Onder Invloed afterparty, vanaf 23:00 uur in U Rock café. Hier kun je als een ware VIP genieten van een dj-set van Tim Knol en een unplugged sessie van de Engelse Three Blind Wolves. Om kans te maken op deze plekken stuur je voor aanstaande maandag 24 mei 23:57 uur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar prijsvraag@3VOOR12Utrecht.nl

 

Wanneer: vrijdag 28 mei
Wat: aanstekelijke pop/rockliedjes
Waar: Neude
Wie: Florian Wolff en Moss

Waarom: De Groningse Florian Wolff maakt zomerse gitaarpopliedjes. En wie houdt er nou niet van zulke liedjes? Hij wordt dan ook wel (terecht) de Jack Johnson van Nederland genoemd.
Moss heeft nogal wat hoog te houden. De band wordt namelijk wel de beste Nederlandse band van het moment genoemd.  Een halfjaar geleden bracht Moss een oorverdovend goed tweede album uit, Never Be Scared / Don’t Be A Hero genaamd. Aanstekelijke liedjes à la Phoenix, met een rockrandje.
Vanaf 22:30 uur is het swingen geblazen op de Lindy Hop & Swingavond met dj-collectief Funkel en Funkel en een demonstratie door Swing Utrecht.

 

Oh en lieve lezers, dit is natuurlijk nog lang niet alles! Kijk voor het volledige programma op de festivalsite. Iets gemist? Lees de recensies binnenkort op deze site.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht