Weekagenda week 30

DJ Shadow, ROCKIT Open Air, No Vacancies

Tekst: Marc van der Laan ,

In deze weekagenda alleen maar dance en hiphop. Vanavond kun je nog naar het eerste optreden ooit in Utrecht van DJ Shadow, pionier van de instrumentele hiphop. Zaterdag zijn de Maarsseveense Plassen het decor voor ROCKIT Open Air. Daarna kun je afzakken naar dB’s voor No Vacancies.

DJ Shadow, ROCKIT Open Air, No Vacancies

Wanneer: woensdag 28 juli
Wat: pionier van de instrumentele hiphop
Waar: Tivoli
Wie: DJ Shadow

Waarom: De vraag hoe instrumentele hiphop zou hebben geklonken zonder Endtroducing… van DJ Shadow is gelijk aan de vraag of God bestaat. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Wat we wel weten is dat dat album uit 1996 een openbaring was. Met bijna alleen maar samples maakte de tovenaar uit Californië een, voor dat moment, vernieuwende mix van soul, funk, hiphop, electro. De laatste paar jaar is er bijna geen nieuw materiaal van hem verschenen. Laat dat je niet weerhouden om hem live en - voor de eerste keer in Utrecht - te ervaren. Tijdens een radioshow op de BBC vertelde hij dat hij zich de vraag heeft gesteld “hoeveel nieuwe muziek kan ik in één show proppen?”. Wie telt er mee?


Wanneer: zaterdag 31 juli
Wat: ROCKIT Open Air (11:00 – 23:00 uur)
Waar: Maarsseveense Plassen
Wie: Dr. Lektroluv, Jeff Mills, Layo & Bushwacka!, James Zabiela, Etienne de Crécy, Boemklatsch, Joost van Bellen, Dimitri, Loops e.a.

Waarom: Komende zaterdag staat de zesde editie van ROCKIT Open Air op de agenda. Het recreatieterrein Maarsseveense Plassen is dan gedurende 12 uur de locatie voor dansmuziek. Behalve muziek is er ook theater en kun je lekker schilderen of bizarre weddenschappen afsluiten. Een deel van de zeven podia wordt gehost door partners van ROCKIT. Mede hierdoor is sprake van een brede programmering. Op het programma staan internationale en nationale artiesten zoals Dr. Lektroluv, Jeff Mills, Layo & Bushwacka!, James Zabiela, Etienne de Crécy, Boemklatsch, Benny Rodrigues, Joost van Bellen, Loops en vele anderen. Check ook even het interview van onze collega’s van 3VOOR12 met organisator Cliff De L’Isle.


Wanneer: zaterdag 31 juli
Wat: No Vacancies
Waar: dB’s
Wie: AstroPoser (DUBieus), [moos] ft. VJ Harriebo, Presk (DUBieus), Jules et Trevez, Tibor Kocsis, DJ+ (DUBieus), Freek Fabricius (030303), Boehm303 (030303) e.a.

Waarom: Als je na ROCKIT nog niet bent uitgedanst kun je daarna de Einsteindreef en Marnixlaan affietsen naar dB's voor de tweede editie van No Vacancies. De mensen van 030303 denken met deze avond aan iedereen die (nog) niet op vakantie is en aan hen die met frisse tegenzin al weer aan het werk zijn. Om het vakantiegevoel vast te houden is er van 18:30 tot 21:00 een barbecue. De DJ’s gaan door tot 4:00!