Stekker Fest verplaatst naar Transwijk

Liesboschpark afgesloten door vondst asbest.

Tekst: Rianne Moes ,

De tweede editie van Stekker Fest, een kleinschalig festival met elektronische muziek en multimediale kunst, is verplaatst. Het Liesboschpark, waar het festijn op 14 augustus zou plaatsvinden, is afgesloten omdat er asbest is gevonden.

Liesboschpark afgesloten door vondst asbest.

Onlangs is asbest gevonden in het Liesboschpark, de locatie waar Stekker Fest op 14 augustus 2010 voor de tweede maal zou plaatsvinden. In het Liesboschpark gaat het feest dus niet door, maar in een hoopgevend bericht op de Stekkersite staat dat Stekker Fest een ander onderkomen zoekt en niet afgelast wordt.

Met behulp van de gemeente is er snel naar een nieuwe locatie binnen Utrecht gezocht. En die is gevonden! Organisator Lodewijk Rondeboom: “Het is nu voor 98 procent rond: park Transwijk is de nieuwe locatie van Stekker Fest.” Het gaat overigens niet over het volledige terrein, dat we natuurlijk allemaal kennen van Bevrijdingsfestival Utrecht, maar om het stuk rondom de vijver. “Het is eigenlijk een heel romantische plek. En qua productie is het ook nog eens makkelijker. We zijn dus heel tevreden”, aldus Rondeboom.

Stekker organiseert al enige jaren feesten waar elektronische muziek en multimediale kunst elkaar vinden. Vorig jaar vloeide daar een nieuw, kleinschalig Utrechts festival uit voort: Stekker Fest. Samen met andere, voornamelijk Utrechtse initiatieven zoals 030303 en Kranck, zet Stekker een gevarieerd programma neer waar de kunst- en muziekminnende hipsters van Utrecht wel pap van lusten. 

Te zien: Stekker Fest, zaterdag 14 augustus 2010 @ Park Transwijk